Fostul director de la Macofil a murit în puşcărie

Sfârşit tragic pentru fostul director de la Macofil SA Târgu Jiu, Ion Pătruţ, aflat în stare de detenţie pentru a executa pedeapsa de 3 ani şi 4 luni la care a fost condamnat de instanţele de judecată. Acesta a murit la sfârşitul săptămânii trecute într-o clinică privată din Bucureşti, unde a fost dus în mare grabă după ce starea sa de sănătate s-a agravat foarte mult.

Încarcerat în Penitenciarul de la Târgu Jiu, unde s-a predat de bună voie în primăvară, când a fost condamnat la închisoare cu executare, acesta a fost transferat recent la Rahova, dar boala de care suferea nu putea fi tratată în sistemul penitenciar. Omul de afaceri, milionar în euro, conform unor clasamente întocmite de publicaţii de profil, depusese la Tribunalul Gorj o cerere prin care solicita instanţei să i se aprobe întreruperea executării pedepsei, pentru a-şi putea trata boala.

Pe 31 iulie judecătorii gorjeni deciseseră să amâne pronunţarea unei sentinţe până la sfârşitul lui august sau chiar începutul lui septembrie, între timp Pătruţ urmând să fie supus unei expertize medico-legale, care să confirme dacă are sau nu o boală atât de gravă. Acum, la termenul programat de instanţă rudele vor face pomana de şase săptămâni a răposatului, Justiţia dovedind încă odată că este depăşită de realitate. Dacă alţi şmecheri ai momentului au putut să scape din spatele gratiilor dându-se bolnavi sau păcălindu-i pe cei responsabili cu soarta lor cu un comportament ireproşabil, după care, în libertate, au ucis sau au violat din nou, la Pătruţ doar judecata finală din Ceruri mai poate face dreptate în cazul său.

Acesta a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a fost implicat alături de faimosul ţepar Constantin Bucloiu într-o reţea care a înşelat firme de leasing cu peste 1,7 milioane euro, ancheta şi procesul durând câţiva ani, timp în care cazul respectiv nu i-a mai interesat prea mult decât pe cei strict implicaţi în el.

Vizualizări: 487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: