Şi-a ucis fratele, aşa cum şi-a omorât tatăl

Crimă într-un sat din Gorj, unde doi fraţi s-au luat la ceartă, aşa cum făceau ori de câte ori consumau alcool. Amândoi au avut treabă cu un cazan de făcut ţuică şi aşa s-au luat la ceartă, cel mai mic dintre ei, de 38 de ani, pierzându-şi viaţa după ce a fost înjunghiat cu un cuţit. Acesta a murit la fel ca tatăl său care, înainte de 1989, a fost lovit cu cuţitul de acelaşi criminal. Crima a avut loc la Bolboşi, sat Bolboasa.

Fraţii Ion şi Victor Sârbu au stat sâmbătă toată ziua pe lângă cazan şi au gustat din producţia cea nouă de ţuică până şi-au pierdut minţile. Aproape de seară unul dintre ei a fost nevoit să meargă la un vecin şi să ceară ajutor după ce a fost lovit cu un cuţit în zona gâtului. Lovitura a fost însă atât de puternică încât medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. „Era tăiat la gât, îi curgea sângele rău de tot şi i-am dat un prosop ca să mai oprească din hemoragie. Nu-i auzisem certându-se, că am şi termopane prin care nu se prea aude, mă uitam şi la televizor, iar ei oricum se certau tot timpul”, spune Petre Preniceanu, vecinul care a sărit în ajutorul celui înjunghiat.

S-a culcat după crimă

Alţi vecini şi rude au sărit, de asemenea, să vadă ce s-a întâmplat în curtea celor doi fraţi. Unul dintre cumnaţii celor doi l-a găsit pe Ion dormind, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic grav. De fapt, bărbatul era atât de beat că nici măcar anchetatorii nu au avut cu cine discuta câteva ore bune după comiterea crimei. „Eu am intrat la el în curte şi dormea. Parcă nu făcuse nimic, nu avea el nicio problemă. Am anunţat imediat organele de anchetă şi le-am spus să vină să-l ia direct din pat, că dormea dus. Cred că nici nu realiza ce făcuse că era sub influenţa alcoolului şi era dus rău. Când eram cu el acolo am primit telefon de la salvare că muri-se fratele şi pe el nici nu l-a interesat”, a declarat cel care l-a descoperit pe criminal sforăind.

Procurorul Constantin Semenescu a fost nevoit şi el să aştepte câteva ore pentru a avea pe cine să interogheze, suspectul încătuşat neştiind prea bine nici cum îl chema după ce comisese crima. „Deocamdată nu au fost obţinute multe detalii în legătură cu modul în care a săvârşit fapta pentru că, se pare, erau sub influenţa băuturilor alcoolice. Deocamdată nu se poate vorbi cu el, dar vedem ce se mai poate obţine de la persoana suspectă”, a mărturisit procurorul la câteva ore după comiterea crimei, timp în care audiase toate celelalte persoane implicate în scandal.

Bravuri făcute la beţie

Aproape de miezul nopţii anchetatorii au plecat spre Târgu Jiu cu suspectul, după ce au tot aşteptat ca el să-şi revină din starea de beţie şi să le spună ce a făcut. Oamenii legii nu au plecat din casa acestuia cu mâna goală, ci cu picioarele pline de pureci, mizeria în care trăiau cei doi fraţi beţivani fiind una de nedescris. Vecinii celor doi spun că poliţiştii au avut mare curaj să stea atâtea ore în locuinţa celor doi, oamenii povestind şi despre bătăile repetate pe care aceştia şi le aplicau în mod reciproc atunci când beau prea mult.

„Erau cei mai buni fraţi din lume când erau treji, dar când se îmbătau se băteau ca nenorociţii. Când erau treji împărţeau o pâine chiar ca între fraţi, dacă o aveau, dar dacă apucau să bea îşi împărţeau pumni, picioare şi se băteau cu cuţitele şi topoarele de ne era şi frică să trecem pe lângă casa lor. Nu de mult ăsta de l-a omorât pe frati-su s-a luat după nişte copii pe aici prin sat, i-a alergat cu cuţitul de mergeau după aia copii la şcoală numai pe poteci, nu mai treceau pe la el pe la poartă de frică, iar el zicea că nu făcuse nimic, la fel ca şi acum”, a spus Eugen Vâlceanu, unul dintre localnicii convinşi că la un deznodământ ca cel de acum avea să se ajungă oricum mai devreme sau mai târziu.

Ieri după-amiază Ion Sârbu a fost dus la o instanţă de judecată pentru a se obţine arestarea sa preventivă. El este acuzat de omor deosebit de grav, faptă care îl poate trimite în spatele gratiilor şi pentru tot restul zilelor, mai ales că are antecedentul cu omorârea propriului tată.

Vizualizări: 357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: