Mama tripletelor din Severin are copii în toată ţara. Unul e în Meteor!

Autorităţile au declanşat o serie de anchete sociale pentru a afla cum trăieşte mama tripletelor abandonate acum câteva zile la spitalul din Severin. După o anchetă amănunţită s-a aflat că, deşi are patru copii declaraţi la primărie, în total ar avea zece. Părinţii au dat pur şi simplu o parte din copii unor familii din Satu Mare, Târgu Jiu, Strehaia şi Timişoara. Un băieţel este crescut de la două luni în cartierul Meteor din Târgu Jiu şi are acum cinci anişori. Protecţia Copilului Mehedinţi au cerut instituţionalizarea lui, dar cei de la Gorj s-au opus pentru că micuţul este bine îngrijit, astfel că au fost demarate procedurile de adopţie.

Dacă nu ar fi fost abandonate în Maternitate, cele trei fete ar fi crescut într-o bojdeucă de câţiva metri pătraţi, făcută din chirpici, construcţia fiind însă improprie pentru a fi locuită. Nu are geamuri şi nici paturi pentru toţi locatarii. Cu toate acestea, părinţii au făcut copil după copil, acum autoritățile descoperind că mama tripletelor ar fi adus pe lume alți șapte copii. Cei mici nu mai locuiesc de mult în comuna Jiana, ci pe la rude sau cunoştinţe din toată ţara.

„Noi îi vedeam pe aici câteva zile, după care observam cum dispar. Pe mine m-a chemat să îi fiu moaşă la unul din băieţi. Am vorbit cu soţul, a fost de acord, am făcut mici pregătiri, iar când m-am dus sâmbăta la ea ca să mergem spre biserică mi-a zis că nu mai are copilul, că nu mai face nimic şi am plecat acasă. Nu mi-a spus unde este cel mic, deşi era un copil aşa gras şi rotofei, sănătos tun”, spune o vecină a familiei.

tripleta

Prin ţară…

În actele Primăriei Jiana, cei doi soți figurează cu patru copii, însă polițiștii din Mehedinţi au demarat verificări complexe și au descoperit că mama tripletelor are, în total, 10 copii aduși pe lume. Patru dintre minori sunt dați pe la rude care trăiesc în Satu Mare, Târgu Jiu, Strehaia și Timișoara. La Târgu Jiu este un băiat de aproape cinci ani, pe care o familie de aici l-a crescut încă de la vârsta de două luni, ieri poliţiştii din județul vecin cerând mutarea acestuia într-un centru de plasament din Severin, lucru cu care însă Protecţia Copilului Gorj nu a fost de acord.

„Băiatul are condiţii bune pentru a creşte, spre deosebire de ceea ce ar fi avut acasă întrucât, din ceea ce am înţeles, numai casă nu se poate numi locuinţa respectivă. Am luat legătura cu familia din Meteor şi am văzut că este un copil bine îngrijit, ataşat de părinţii actuali şi nu am fost de acord cu mutarea lui la Drobeta Turnu Severin. Am convenit cu familia actuală să demarăm procedurile oficiale pentru adopţie şi asta vom face în perioada următoare. Dacă minorul era ţinut în condiţii improprii sau avea o situație dificilă, altfel am fi discutat”, a menţionat şeful Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecția Copilului Gorj, Dumitru Cotruna.

Adopţii

Un frate mai mare al băiatului din Meteor, în vârstă de 11 ani, a fost identificat de poliţişti la Strehaia, familia acestuia opunându-se unei eventuale ridicări şi mutări a băiatului într-un centru de plasament. „Noi îl creştem de la câteva luni. De ce să îl ia? Mama lui face mulți copii, noi nu puteam avea şi atunci am zis să îl luăm noi şi să îl creştem. Avem case mari, avem cum să îl creştem bine, nu se pune problema să îi fie foame sau să nu aibă haine sau ce îi trebuie”, spunea ieri bunica lui.

Ceilalți copii erau căutați prin țară, autorităţile din Jiana menționând că au îndrumat familia spre un cabinet de planning familial, în speranţa că femeia va lua contraceptive și nu va mai rămâne gravidă. Situaţia respectivă se întâmpla anul trecut, când, după ce au primit medicamentele contraceptive, acestea au fost băute toate de către tatăl copiilor, bărbatul asigurându-se că nu rămâne una neînghiţită. Sătenii spun că el le-ar fi zis că era răcit şi a crezut că îl ajută să scape de boală. Acum, după nouă luni, soţia acestuia a adus pe lume trei surioare, tripletele urmând să poată intra într-un program de adopţie de abia peste un an de zile, conform procedurilor legale.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: