„Mamele de îngeri” înălţă baloane în memoria copiilor

“Mamele de îngeri” îşi vor mărturisi durerea, se vor ruga şi vor înălţa baloane cu heliu în memoria copilaşilor care au plecat prea devreme la cer. Părinţii sau alte rude ale copiilor decedaţi sunt aşteptaţi duminică, în faţa bisericii din Piaţa Prefecturii, începând cu orele 17.30 pentru a înălţa baloane cu numele îngeraşului. Două dintre mamele care şi-au pierdut copilaşii la doar câteva luni de la naştere ne-au prezentat experienţele triste prin care au trecut. Ele speră ca împreună cu alte zeci şi chiar sute de mame să reuşească să-şi diminueze durerea sau să înveţe să trăiască cu aceste sentimente răvăşitoare.

Cei care vor dori să transmită mesaje îngeraşilor o vor putea face în data de 30 mai. Manifestările, care vor avea loc în toată ţara, vor fi organizate de Fundaţia Eternul Miracol Eterna Alinare (EMMA), a cărei fondatoare este Bianca Brad. Două din membrele fundaţiei „mame de îngeri” din Târgu Jiu, ne-au mărturisit durerea pe care au simţit-o atunci când viaţa le-a pus la încercare.

Corina i-a donat şi o pare din ficat, dar în zadar

 Corina Nanu are 28 de ani şi locuieşte în Târgu Jiu. În urmă cu doi ani şi-a pierdut copilul de doar 9 luni de zile, după ce îi donase o parte din ficatul său, transplantul având loc la o clinică din Spania. “Pe perioada sarcinii am contactat un virus CMV, iar copilul a făcut ciroză hepatică. I-am donat o parte din ficat. După transplantul făcut la o clinică din Spania, copilaşul meu, pe nume Andrei, a mai trăit doar 8 zile. Această fundaţie m-a ajutat foarte mult pentru că în momentele acelea groaznice contează să vezi că cineva este interesat de povestea ta, pronunţă numele copilului tău şi îi pare rău de necazul tău. Este groaznic să auzi formule de genul: “Eşti tânără poţi să mai faci copii”, ar fi mult mai indicat ca cineva să-ţi spună un simplu: “Îmi pare rău”, a declarat Corina Nanu.

Alt cat, aceeaşi suferinţă

Într-o situaţie similară se află şi Ştefania Rostogolea în vârstă de 21 ani, care anul trecut şi-a pierdut fetiţa la doar o lună de la naştere. “Am născut la 7 luni o fetiţă de 2,4 kg. Iniţial mi s-a spus că suferă de un suflu sistonic de gradul IV, care nu prezintă probleme. Am fost externată împreună cu fetiţa, după ce medicii mă asiguraseră că totul este în ordine. La două zile de la externare, fetiţa a început să învineţească de fiecare dată când plângea. Am chemat medicul de familie, care mi-a spus că fetiţa este în ordine însă eu sufăr de o depresie postnatală. După o lună de zile copilul meu a făcut spume la gură. Am plecat la Spitalul Judeţean, iar de aici ne-au trimis la Bucureşti, însă a fost prea târziu. Fetiţa a decedat la data de 20 decembrie 2009, la o lună şi 4 zile de la naştere“, a povestit aceasta.

“Ar fi bine dacă în fiecare spital ar exista un serviciu de psihologie, specializat pe traumă care să trateze mama, ce a pierdut un copil, în perioada în care este spitalizată. De asemenea, ar trebui ca preoţii să spună câte o rugăciune pentru fiecare copilaş decedat în spital pentru ca el să poată fi înmormântat creştineşte”.

CORIN NANU, MAMĂ

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: