Mamele, obligate să revină mai repede la serviciu

Peste 650 de mame din judeţul Gorj au revenit anul acesta mai devreme la locul de muncă. Asta ca urmare a prevederilor  OUG 111 din 2010 care obligă mamele să cedeze o lună din perioada de indemnizaţie taţilor dispuşi să aibă grijă de copii.

Chiar şi în cazul în care tatăl nu solicită acest drept, mamele sunt obligate legal să revină la locul de muncă. „În situaţia în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condiţiile de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, cel puţin o lună din perioada totală a concediului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept. Dacă cealaltă persoană nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acestuia”, a declarat Viorica Roşianu, directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Gorj. Potrivit conducerii AJPS Gorj, de la începutul anului până în prezent statul român a redus dreptul la concediu de creştere a copilului unui număr de 664 de mămici. „Au fost înregistrate 43 de cazuri în rândul persoanelor care au optat pentru concediu de creştere a copilului în vârstă de până la un an şi 621 de cazuri în rândul persoanelor care au optat pentru concediu de creştere a copilului în vârstă de până la doi ani”, a adăugat Viorica Roşianu.

La nivelul judeţului Gorj au fost înregistrate doar două cazuri în care celălalt părinte a solicitat concediul şi indemnizaţia pentru o lună, spun reprezentanţii AJPS Gorj.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: