Mâna dreaptă a lui Dragnea, sub control judiciar

Procurorii DIICOT au dispus marți punerea în mişcare a acţiunii penale şi l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile pe Darius Vâlcov pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, după ce a publicat pe Facebook protocolul secret SRI-PÎCCJ.

"În fapt s-a reţinut că,  la data de 23.08.2018,  inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat  intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”.

Postarea în cauză a inclus  șase pagini din documentul mai sus menţionat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002. 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", sunt precizările făcute de DIICOT.

Darius Vîlcov a fost omul care a făcut programul de guvernare al PSD în 2016 și mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea. După arestarea lui Dragnea, Vîlcov a fost nevoit să demisioneze din funcția de consilier al premierului Dăncilă. (A.A.)
 
 

Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: