Managementul privat a băgat spaima în angajaţii Spitalului Judeţean

Angajaţii Spitalului Judeţean Târgu Jiu sunt panicaţi din cauza managerului privat aşteptat începând cu luna viitoare. Atât Valentin Popa, preşedintele Consiliului de Administraţie, cât şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj spun că vor monitoriza permanent modul în care va fi administrat spitalul de către SC Tetraedru Medical Consulting, firma din Ilfov câştigătoare a licitaţiei.

Managementul privat care se va institui la Spitalul Judeţean Târgu Jiu începând de luna viitoare i-a panicat pe angajaţii instituţiei. Foarte mulţi dintre aceştia se tem că-şi vor pierde locurile de muncă sau că managerul privat va impune anumite reguli pentru a-i face să plece singuri. „Acum se fac angajări, dar poate peste o lună se fac disponibilizări. Nu se ştie ce va fi. Poate va veni un manager care îi va schimba şefii de secţii şi va impune anumite reguli ca să ne facă să plecăm singuri pentru a-şi aduce oamenii lui”, a declarat o angajată o Spitalului Judeţean, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Faptul că angajaţii sunt speriaţi e ştiut şi de conducerea Sanitas. Valentin Popa spune că va monitoriza atent modul de administrare al spitalului, în calitatea lui de preşedinte al Consiliului de Administraţie. „Toată lumea e speriată, oamenii se întreabă ce se va întâmpla. Nu se va întâmpla nimic, avem un Consiliu de Administraţie şi până una alta sunt preşedintele lui. Vă garantez că nimeni nu o va lua razna indiferent cine va veni, fie că e vorba de o firmă mare sau de una mică. Vom fi cu ochii pe modul de administraţie al spitalului atât noi cât şi Consiliul Judeţean”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

„Dacă nu-şi face treaba îşi ia tălpăşiţa”

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, spune că scopul managementului privat este acela de a asigura condiţii pentru creşterea calităţii actului medical, dar şi pentru salariaţii spitalului. „Vrem să asigurăm condiţii pentru creşterea calităţii serviciului medical şi nu în ultimul rând condiţii pentru salariaţii care lucrează acolo. Managerul privat va evalua fiecare secţie, fiecare compartiment, atât de specialitate, cât şi administrativ, încât eficienţa să fie cuvântul de ordine, iar banii să fie cheltuiţi de spital în interesul pacienţilor”, a declarat Ion Călinoiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a asumat toate riscurile încă din momentul în care a scos la licitaţie managementul privat al spitalului. Ba mai mult, acesta a dat de înţeles că în condiţiile în care firma din Ilfov nu-şi va îndeplini obligaţiile contractuale va întrerupe orice colaborare. „Nici o activitate nu poate fi fără riscuri. Toate riscurile ni le asumăm pentru ca lucrurile să meargă cât mai bine. Dacă firma câştigătoare nu-şi realizează indicatorii de performanţă stipulaţi în contract îşi va lua tălpăşiţa”, a precizat Ion Călinoiu.     

INTERES

Valentin Popa a recunoscut că s-a interesat de modul în care firma SC Tetraedru Medical Consulting SRL şi-a făcut treaba la Spitalul Judeţean Mehedinţi, unde asigură deja management privat. „Acolo nu au fost probleme deosebite în ceea ce priveşte relaţiile dintre reprezentanţii firmei şi Sanitas. Din păcate, la licitaţia pentru managementul privat de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu nu s-a prezentat decât o singură firmă, dacă ar fi fost mai multe am fi avut de câştigat”, a menţionat Valentin Popa.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: