Manager sau purtător de cuvânt?!

Spuneam cu câteva zile în urmă că vom auzi din ce în ce mai des tot felul de bazaconii emanate de purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Dan Ciurel, și personajul a ținut să nu mă contrazică. Îi spun purtător de cuvânt pentru că  își petrece cea mai mare parte a timpului în studiourile de televiziune sau în conferințele de presă, în care ține cu tot dinadinsul nu să se facă de râs, etapă pe care a depășit-o demult, ci de-a dreptul de c…. Deși are birou de presă pe ștatele de plată, care ar trebui să încaseze toate scatoalcele atunci când există incoerență de comunicare, el preferă să le ia direct în mustață, dintr-un spirit de sacrificiu rudă cu prostia… Rămas cu sechele de pe vremea în care alături de mentorul său Răuț luptau în justiție și în presă  împotriva celor două complexuri energetice Turceni și Rovinari, de unde fuseseră puși pe liber, dar și împotriva înfiinţării Electra, constat acum, după ce șefii lui l-au uns manager, că-i stă mai bine ca purtător de cuvânt, meserie pentru care are reale aptitudini și mult talent. Când spun talent mă refer la puterea de a minți fără să clipească, la detașarea afișată și imitarea unui aer occidental, pe care l-a dobândit în anii când a fost plecat din țară să facă bani cum îi place să spună, ani  despre care n-a vrut niciodată să vorbească ca să știe și prostimea unde și-a exersat abilitățile de manager pentru care statul a plătit zeci de mii de euro ca să-l găsească firma specializată. Că l-a căutat în toată lumea şi l-a găsit tocmai la Târgu Jiu.

Nu mai departe de alaltăieri seară s-a repezit ca berbecul în ecranul unei televiziuni și ne-a asigurat că ziarul „Pandurul” minte cu nerușinare când spune că în scrisoarea pe care a semnat-o Guvernul cu FMI se specifică clar faptul că se fac demersuri pentru privatizarea majoritară a Complexului, pe care el crede că-l conduce. Mă întreb cât de prost trebuie să fii să faci publice asemenea declarații, în condițiile în care ele se pot verifica cu acte publice la care are acces orice utilizator de calculator sau orice cititor de monitor oficial, ca să nu mai spun că el fiind ancorat destul de puternic în politica social democrată care l-a folosit pe post de trompetă mult timp, ar fi trebuit să știe asta din familie cum se spune!

După ce ziarul a dat facsimil din monitorul oficial cu fragmentele din scrisoarea cu pricina, mă întreb pe care post de televiziune sau în care ziar o să-l vedem pe Ciurel că apare și spune că Monitorul  Oficial care a găzduit scrisoarea de intenție a Guvernului cu FMI este un fals grosolan încropit de ziariștii ostili care nu sunt capabili să-i aprecieze calitățile  sale de purtător de cuvânt al unui complex care se duce de râpă de bine ce este manageriat.

Nu putea să tacă și să-și pună armata de salariați să verifice informația transmisă de ziar înainte de a se repezi s-o nege, pentru a evita să se facă încă o dată de râsul lumii? Putea, dar pentru asta i-ar fi trebuit tot ceea ce-i lipsește lui. Oricum dacă în afară de datul afară al oamenilor nu știe să facă altceva, măcar ne uimește cu aparițiile și declarațiile sale care fac rating televiziunilor locale care-l folosesc pe post de... Garcea.

Dacă cel mai mare holding din România, care numără aproximativ 19.000 de oameni, a ajuns să fie condus în halul acesta, atunci de ce nu ne-am permite și noi să facem pariuri mizând pe faptul că actuala echipă managerială nu apucă  Paștele din 2014. Și asta nu pentru că cei 19.000 de salariați ar protesta, ar mărșălui sau s-ar mitingi, ci pentru faptul că e prea mult chiar și pentru susținătorii politici ai acestei echipe.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: