Gorjul a atins pragul de o sută de infectări

Direcția de Sănătate Publică Gorj a raportat de la începutul pandemiei o sută de cazuri de infectări cu noul coronavirus, județul fiind printre cele mai ferite din țară. În prezent mai sunt internate 47 de persoane, în timp ce 46 sunt deja vindecate și externate. Din păcate, șapte persoane au decedat.

În ultimele 24 de ore a crescut foarte mult numărul persoanelor izolate la domiciliu. „1205 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 416 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 12 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore“, a transmis DSP Gorj. Mulți dintre cei intrați în izolare la domiciliu sunt salariați ai Complexului Energetic Oltenia, după ce doi angajați TESA au fost pozitivi la testul de coronavirus.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 1789 de teste, din care 27 sunt în așteptare.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național au fost înregistrate alte 198 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 203 de pacienți. Numărul de cazuri noi este în ușoară creștere față de începutul săptămânii. Dacă numărul de infectări noi va rămâne mic, de la 1 iunie vor fi anunțate noi măsuri de relaxare.

Vizualizări: 2,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: