Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Mandat prelungit pentru executorul Drăgan

Curtea de Apel Craiova a decis ca fostul executor judecătoresc și bancar din Gorj, Costinel Romeo Drăgan, să înceapă anul 2017 tot în spatele gratiilor.

Pentru a treia oară de când a fost încătușat, bărbatul primește o prelungire a mandatului de arestare preventivă emis pe numele său, el fiind acuzat că s-a folosit după bunul plac de banii care nu îi aparțineau. Ancheta a fost efectuată de procurorii anticorupție, care l-au și trimis pe acesta în judecată în stare de arest preventiv. Drăgan are posibilitatea să conteste decizia de prelungire a mandatului la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă are nevoie de argumente foarte bune pentru a-i convinge pe magistrați să îl lase să plece acasă. Drăgan este acuzat de la săvârșirea a zece infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care șase în formă continuată). În rechizitoriu se arată că în perioada în care a fost executor judecătoresc sau executor bancar inculpatul a băgat adânc mâna în banii pe care îi avea la dispoziție din partea datornicilor, activitatea sa infracțională desfășurându-se în perioada 2008-2015. „A fost produs un prejudiciu în dauna creditorilor implicați în procedurile de executare silită care se ridică la suma de 2.784.944,20 lei”, a comunicat DNA. Procesul lui Costinel Romeo Drăgan se află încă în procedură de Cameră Preliminară, pe fond cel mai probabil judecata urmând să înceapă anul viitor. În dosar sunt peste 30 de părți civile și persoane vătămate care speră ca la sfârșitul judecății să își poate recupera banii de care executorul ar fi abuzat după bunul plac. Trei bănci au fost și ele păcălite de Drăgan, CEC Bank, Banca Transilvania și Veneto Banca SCPA Italia Montebelluna, sucursala București, s-au constituit părți civile. La fel au procedat și două cunoscute firme din județ, Tech Safety și Ralbex, ambele prin lichidatorii judiciare care se ocupă de administrarea patrimoniului acestora.

        

Vizualizări: 396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: