Manta: Nu neg, demisia din CJ are legătură cu propunerea PSD pentru fiul meu

Liberalul Pantelimon Manta a recunoscut că demisia sa din funcţia de consilier judeţean are legătură cu propunerea social-democraţilor de a-l promova pe fiul său în funcţia de subprefect. Manta dezminte zvonurile potrivit cărora demisia i-ar fi fost cerută de către Ion Călinoiu, precizând că este doar o chestiune de bun simţ din partea sa. Pe de altă parte, liberalul spune că nu intenţionează să preia aripa Tăriceanu, însă în cazul în care i se va solicita sprijin nu va ezita să ofere o mână de ajutor.

Rep.: Domnul Călinoiu v-a cerut să demisionaţi din Consiliul Judeţean pentru a-l promova pe fiul dumneavoastră în funcţia de subprefect?

P.M.: Nu mi-a cerut demisia din Consiliul Judeţean nici Ion Călinoiu şi nici Dian Popescu. Sigur, dacă fiul ar accede într-o astfel de funcţie, demisia reprezintă o chestiune de bun simţ din partea mea. Nu se poate ca eu să fiu într-o tabără, iar el în alta. Nu neg că în cazul deciziei mele de a demisiona din Consiliul Judeţean a contat şi propunerea PSD pentru fiul meu. Cândva, eu mi-am sfătuit fiul să vină la PNL, dar a rămas alături de PSD pentru că are prieteni acolo.

Rep.: Să înţelegem că fiul dumneavoastră este interesat de funcţia de subprefect?

P.M.: La ora actuală, pe Claudiu nu-l interesează funcţia de subprefect, nu-l interesează să crească politic. În momentul de faţă, este realizat profesional şi material. Câştigă destul de bine ca notar şi cred că are timp să obţină succes pe plan politic.

Rep.: Şi totuşi care este principalul motiv al demisiei dumneavoastră din funcţia de consilier judeţean?

P.M.: Am avut o nemulţumire mai veche faţă de conducerea centrală a Partidului Naţional Liberal. Nu înţeleg gestul lui Crin Antonescu de a ieşi acum din USL. N-a avut logică politică. Putea ieşi cu un an de zile mai înainte, fie după alegeri. Dacă ieşea mai demult putea câştiga puncte. Partidele din opoziţie au câştigat din greşelile celorlalţi, iar Antonescu putea valorifica chestia asta. Dădea senzaţia că vina e împărţită, acum toată lumea consideră că vina aparţine PNL. Acum nu mai putem valorifica greşelile PSD pentru că nu mai suntem credibili. Primarii noştri sunt dezamăgiţi, aveau şi ei proiecte şi sperau că vor obţine finanţare mai uşor fiind la guvernare.

Rep.: Intenţionaţi să vă ocupaţi de aripa Tăriceanu?

P.M.: Am o simpatie faţă de domnul Tăriceanu, dar probabilitatea de a mă ocupa de aripa Tăriceanu este foarte, foarte mică. Eu nu mai sunt la vârsta de a mă apuca să fac o nouă construcţie politică. Dacă altcineva o va face, ipotetic vorbind l-aş putea sprijini în cazul în care mi-ar cere ajutorul.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: