Manta: Unii procurori au pensii mai mari decât preşedintele SUA

Fostul deputat de Gorj Pantelimon Manta este surprins de faptul că noua lege a pensiilor, aflată în dezbatere publică, nu rezolvă problema pensiilor speciale. Manta este de părere că cele mai mari aberaţii sunt la pensiile magistraţilor, care au ajuns la venituri lunare de peste zece mii de euro.

Pantelimon Manta este revoltat pe faptul că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, nici măcar nu încearcă să rezolve problema pensiilor speciale. „Un fost procuror are 520 de milioane pensie în România, mai mare decât preşedintele Statelor Unite ale Americii. E o tragi-comedie. Asta atinge paroxismul. Este o nebunie. Pensie de la stat de 520 de milioane şi am auzit-o pe Olguţa Vasilescu că ea nu discută în viitoarea lege decât pensiile publice. Păi, pentru numele lui Dumnezeu, asta nu este pensie publică?”, se întreabă Manta.

Acesta a spus într-o emisiune la Radio Infinit că modul în care unii magistraţi şi-au luat pensii, cumulând nişte venituri în ultima lună, este hoţie pe faţă. „E şocant şi nimeni nu spune nimic. Eu accept că poate fi o pensie de două ori mai mare, de trei ori mai mare, dar de 40 de ori mai mare decât o pensie de profesor? Atinge nebunia. Am rămas siderat, pensie de 520 de milioane în România pentru un procuror care a fost adjunct la Argeş şi în ultimul an a fost director la penitenciar. Este o hoţie. Dacă mai este vreo ţară în lumea asta care dă pensie în funcţie de salariul brut din ultima lună, eu îmi dau foc la diplomă”, a spus Pantelimon Manta, jurist şi el, dar care a ales o altă cale în viaţă, nu aceea a magistraturii.

Manta crede că poate fi găsită o formulă de impozitare a pensiilor exagerat de mari. „Pe mine m-a şocat chestiunea asta, în România să ai pensie, ca angajat la stat, mai mare decât un fost preşedinte al Statelor Unite. Înţeleg că nu pot fi tăiate, că e un drept câştigat, dar măcar să nu mai crească, să găsim o formă de impozitare. Cred că ar trebui adoptată propunerea sindicatelor de plafonare, cea mai mare pensie să nu depăşească zece salarii medii”, a mai spus fostul prefect.

Pensia unui fost procuror din România a crescut de la 34.700 la 51.334 de lei în doar zece luni. În luna august a anului 2017, Gheorghe Bălăşoiu, fost procuror-şef în judeţul Argeş şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi, încasa o pensie netă de 34.700 de lei. Acum încasează 51.334 de lei, aceasta fiind cea mai mare pensie din România.

Vizualizări: 1,953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: