Manţog, convins că Râbu l-a picat pe Gârbaciu din ordinul lui Călinoiu

Ionel Manţog este convins că recunoscutul om de cultură Viorel Gârbaciu a picat în faţa comisiei de examinare conduse de Vasile Râbu doar pentru că nu a acceptat să devină „sluga” lui Ion Călinoiu.

Comisia care îi examinează pe toţi candidaţii înscrişi pentru toate posturile de conducere de la instituţiile de cultură subordonate Consiliului Judeţean este condusă de vicepreşedintele Vasile Râbu. Manţog a avut ieri un mesaj ferm pentru şeful comisiei amintite, cei doi politicieni aflaţi acum în partide diferite fiind în copilărie colegi de şcoală.

„Nu Vasile Râbu este vinovat pentru această situaţie, ci Ion Călinoiu, care nu suportă decât oameni care să-l lingă undeva şi să-l slugărească. Un om de talia lui Viorel Gârbaciu nu cred că poate face aşa ceva. Cred că nici n-a făcut şi Călinoiu, în micimea lui de toate felurile, inclusiv cea culturală, a vrut să-l umilească. Printre uneltele cu care a realizat acest lucru a fost şi colegul şi oarecum prietenul meu Vasile Râbu, absolvent al unei instituţii cu o mare încărcătură culturală, respectiv Institutul de Mine Petroşani. Din prietenie îi transmit domnului Râbu că nu e bine nici pentru el nici pentru judeţ să se bage unde nu se pricepe, doar pentru a-i slugărnici lui Călinoiu. Aşa cum le-am spus odată unora că cei care îl vor slugărnici pe Eugen Davidoiu la SNL Oltenia în distrugerea societăţii vor mirosi mult timp a Davidoiu, aşa îl rog şi pe Vasile Râbu să fie atent să nu se lipească de el mirosul lui Ion Călinoiu”, declară Manţog.

Râbu e convins că Gârbaciu a picat examenul pentru că nu şi-a pregătit serios proiectul. „Îi mulţumesc lui Ionel Manţog pentru recomandări şi îl asigur că sunt un tip cu coloană vertebrală şi cu picioarele pe pământ şi îl asigur că nu se va lipi nici un miros pe mine. N-am avut nici un mesaj de a pica vreun candidat la aceste examene, din contră, înaintea acestora preşedintele Ion Călinoiu a chemat comisia şi a cerut corectitudine în evaluarea proiectelor. Eu recunosc faptul că sunt specialist în minerit, nu în cultură, dar în comisie sunt doi specialişti în domeniu, unul de la Ministerul Culturii şi celălalt de la Centrul Naţional pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale. Ei au fost cei care au analizat proiectul managerial al lui Viorel Gârbaciu, ei au fost cei care au constatat că proiectul este incomplet faţă de nomenclatorul de ghidare. Ce să am eu cu omul acesta m-ai ales că sunt doar din ianuarie în funcţie- Vă asigur că nici Călinoiu nu are nimic!” declară Râbu.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: