Manţog despre raportul lui Călinoiu: A muncit mult să scrie

Ion Călinoiu şi-a prezentat bilanţul activităţii sale din anul 2010 în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean de ieri. Raportul preşedintelui nu a trezit nici un fel de interes în rândul consilierilor care au profitat de ocazie pentru a discuta între ei diverse subiecte. La sfârşitul prezentării nimeni nu a avut nimic de spus cu privire la activitatea prezentată. Lipsa comentariilor i-a nemulţumit până şi pe consilierii PSD care îi acuză pe preşedinţii comisiilor judeţene de prea multă pasivitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi-a prezentat bilanţul activităţii sale pe anul trecut, în cadrul şedinţei de ieri. Raportul lui Ion Călinoiu a fost un moment de respiro pentru consilieri. Aceştia au profitat de faptul că şeful judeţului era ocupat cu citirea bilanţului, pentru a-şi depăna amintiri. Foarte mulţi discutau între ei dar pe diferite subiecte, nici de cum pe seama raportului preşedintelui. Călinoiu şi-a prezentat activitatea pe circa 20 de pagini, deşi bilanţul iniţial fusese scris pe 72 de pagini, după spusele consilierilor judeţeni. Preşedintele a prezentat: o informare privind situaţia existentă la Complexurile energetice Turceni şi Rovinari, activitatea de investiţii în domeniul public şi privat, proiectele finanţate din alte fonduri externe nerambursabile, relaţiile cu fundaţiile şi ONG-urile etc. De asemenea, a făcut referire şi la reabilitarea drumurilor judeţene DJ 665 şi DJ 675 pentru care s-au efectuat plăţi de 18. 600.166, 69 lei în 2010.

PASIVITATE

Lipsa de interes mai ales a preşedinţilor comisiilor judeţene i-a nemulţumit inclusiv pe consilierii PSD. “Nu înţeleg de ce atâta pasivitate în rândul consilierilor. În raport era vorba despre activitatea de un an de zile a Consiliului Judeţean. Nu se poate explica de ce preşedinţii comisiilor judeţene au fost atât de indiferenţi şi nu au avut nimic de comentat. Fiecare putea să-şi spună părerea indiferent dacă era bună sau rea”, a declarat Mihai Constantin, consilier PSD.

CONCLUZII

La rândul său, pedelistul Ionel Manţog consideră că raportul lui Călinoiu este nesemnificativ în raport cu problemele judeţului. “O parte din raport l-am ascultat, o parte nu. Domnul Călinoiu nu înţelege că lipsa locurilor de muncă şi a activităţii economice constituie o problemă. Până acum, cred că dânsul a muncit cel mai mult doar cu scrierea acestui raport care am înţeles că ar avea 72 de pagini”, a declarat consilierul judeţean.             

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: