Manţog vrea prime diferite între angajaţii CE Turceni

Directorul economic al Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog, s-a declarat ieri împotriva primelor achitate în mod egal către toţi angajaţii unităţii. Acesta spune că pentru actualele sărbători de iarnă nu se pune problema modificării valorii primei de Crăciun, însă sumele s-ar putea schimba de anul viitor, acesta fiind de părere că la un volum de muncă diferit şi prima ar trebui să nu fie egală pentru toată lumea.

Ionel Manţog a menţionat, într-o conferinţă de presă, că, în opinia sa, muncitorii nu prestează acelaşi volum de muncă, inclusiv calitativ, şi, în consecinţă, în opinia sa, şi volumul stimulentelor ar trebui să fie diferit. Acesta susţine că, la fel ca în cazul salariilor, prima de Paşti sau de Crăciun nu trebuie să aibă acelaşi nivel pentru toţi salariaţii.

"Indiferent cât mă costă în relaţiile cu sindicatele, cu muncitorii sau chiar cu administraţia, spun lucrurile acestea pentru că nu sunt de acord cu această mentalitate colectivă. Dacă primele sunt egale şi salariile ar trebui să fie egale. Una e să fie egalitate la prima de murători şi una e să acorzi o primă la final de an pentru rezultatele muncii de peste an. Rezultatele respective sunt diferite de la angajat la angajat, dar noi le dăm o valoare egală, ceea ce eu consider că este o nedreptate socială, care convine însă sindicatelor", a menţionat Manţog.

Primă de 500 e lei la CE Turceni

Complexul Energetic Turceni va achita angajaţilor săi o primă de 500 de lei cu ocazia sărbătorilor de iarnă, directorul economic Ionel Manţog menţionând că banii vor fi plătiţi luna viitoare în baza prevederilor Contractului Colectiv de Muncă. "Eu nu am fost membru în comisia paritară de negocieri de la începutul anului, ei au negociat administraţie cu sindicate aşa cum au făcut şi în anii trecuţi şi, în consecinţă, fiind prevedere în CCM se execută. Data viitoare poate sunt şi eu în comisia de negociere", a menţionat Manţog.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: