Marcel Romanescu, eliminat de Daviţoiu din cursa pentru primărie

Biroul Permanent Local (BPL) al Partidului Democrat Liberal Gorj a stabilit aseară posibilii candidaţi pentru primăria municipiului Târgu-Jiu. Mai exact, au fost stabilite numele celor care vor intra în sondaje. Este vorba despre Nicolae Daviţoiu, preşedinte PDL Târgu-Jiu, Gore Popescu, prim-vicepreşedinte PDL Târgu Jiu, Dan Vâlceanu, secretar executiv, şi Horaţiu Gorun. PDL a renunţat la candidatul cu cele mai multe şanse la primăria Târgu Jiu: Marcel Romanescu.

Interesant este că subprefectul Marcel Romanescu, cel care avea cele mai multe şanse, nu a fost cooptat pentru acest sondaj. Daviţoiu a explicat de ce. „Pentru că nu a trecut pe la partid să spună că vrea să candideze“, a declarat Daviţoiu la finalul şedinţei. Mai mult decât atât, într-o intervenţie la Gorj Tv înainte de şedinţă, Daviţoiu a spus că a auzit la televizor că nu vrea să candideze.

O altă surpriză a venit din partea secretarului general Constantin Cilibiu care, deşi era pe listă, s-a retras spunând că are foarte multă treabă din poziţia pe care o ocupă acum. Daviţoiu este singurul care şi-a depus şi dosarul pentru a candida la primăria Târgu Jiu. Este singurul pentru că nimeni nu a ştiut că se fac înscrieri. „Noi în cel mai scurt timp trebuie să trimitem la Biroul Permanent Naţional listele cu candidaţii la primăria municipiului Târgu Jiu şi la Consiliul Judeţean. A fost o perioadă de depunere a dosarelor, dar nu ştiu până acum cine s-a înscris, pentru nu am întrebat. Eu mi-am depus dosarul”, susţinea Nicolae Daviţoiu înainte de şedinţă. „Dacă mi se va solicita să-mi depun dosarul pentru a participa la sondajul realizat la Târgu Jiu, o voi face, până atunci nu. Nu ştiam că există o perioadă de depunere a dosarelor”, spunea Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt PDL Gorj.

SONDAJ

La Târgu Cărbuneşti vor fi sondaţi Ion Fugaru, preşedinte filialei, consilierii Daniela Pandia şi Marian Calotescu, Marian Ionescu şi Constantin Motocu, vicepreşedinte PDL Cărbuneşti.

SURPRIZĂ

Lista celor care vor fi sondaţi pentru primăria Motru cuprinde şase persoane. Trei dintre acestea sunt directorul carierei Roşiuţa, Florentin Gheorghescu, directorul Sorin Iovan şi sindicalistul Nelu Roşca. Surpriza este dată de lipsa deputatului Severus Militaru de pe această listă, dat fiind că este preşedintele PDL Motru.   

ŞEDINŢĂ

Astăzi va avea loc Biroul Permanent Judeţean al PDL Gorj unde vor fi puse pe masă toate candidaturile de la oraşe şi Consiliul Judeţean. De CJ Gorj se pare că va candida Ion Ruşeţ.

RECAŢIE

Marcel Romanescu nu a comentat prea mult decizia colegilor de la PDL, însă a menţionat de ce nu a trecut pe la partid săptămâna aceasta. „Am avut nişte probleme de familie, am fost în concediu. Nici nu ştiam că trebuie să trec pe la partid. Nu este nicio problemă dacă nu voi fi în sondaje“, a spus Romanescu.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: