Popescu: Să rămână la cârma PSD pentru liniştea partidului

Aurel Popescu va deveni primar interimar al municipiului Târgu Jiu săptămâna aceasta, dat fiind că Florin Cârciumaru va depune jurământul în Parlamentul României. În zilele următoare, Cârciumaru urmează să demisioneze din funcţia de primar. Aurel Popescu îi cere, însă, să rămână în funcţia de preşedinte al PSD Gorj pentru liniştea partidului. Acesta crede că, după scorul obţinut la parlamentare, Cârciumaru este îndreptăţit să rămână la cârma PSD Gorj.  

Rep.: Domnul Florin Cârciumaru a primit mandatul de senator, în momentul de faţă, sunteţi primarul municipiului Târgu Jiu?

A.P.: Sunt încă în poziţia de viceprimar, până când domnul primar va depune jurământul în Parlamentul României şi, bineînţeles, până când îşi va da demisia. Dumnealui are la dispoziţie o anumită perioadă de timp în care va trebui să opteze pentru Parlament sau pentru Primăria Târgu Jiu. Este o situaţie mai mult decât certă că, îşi va depune demisia, din funcţia de primar, iar Consiliului Local va desemna persoana care va conduce Primăria Târgu Jiu, până la alegerile parţiale. În ceea ce mă priveşte am susţinerea colegilor mei consilieri şi a celorlalţi colegi care ne sunt aliaţi şi sper să fiu cel care va conduce primăria în această perioadă de interimat.

Rep.:: Veţi candida pentru funcţia de primar. Aveţi emoţii, după rezultatul istoric obţinut de PSD Gorj la parlamentare?

A.P,: Bineînţeles, voi candida pentru funcţia de primar al Municipiului Târgu Jiu, având şi susţinerea colegilor mei de la Organizaţia Municipală şi a celor de la Organizaţia Judeţeană. Niciodată nu voi merge pe varianta că acest scor mă determină să cred că victoria este de departe de partea noastră. Vom analiza şi vom avea un proiect pe care să-l prezentăm cetăţenilor municipiului Târgu Jiu. Vom trata cu foarte mare seriozitate viitoarele alegeri pentru că ne dorim să ducem mai departe proiectele şi programele pe care le-am avut în programul nostru din iunie 2016, precum şi alte proiecte pe care le vom aduce în completare. Vrem să deschidem noi şantiere în municipiul Târgu Jiu.

Rep.: Vă pregătiţi să obţineţi şi Prefectura Gorj sau va reveni ALDE, în urma alianţei? 

A.P.: După ce se va alege viitorul guvern vom avea posibilitatea să discutăm şi despre acest lucru. E firesc să-şi dorească această funcţie fiecare, dintre cei care vor forma noul guvern, o funcţie foarte importantă în judeţ. Bineînţeles, ne dorim acest lucru având în vedere scorul pe care PSD l-a avut la nivel naţional şi ţinând cont de faptul că PSD a mers întotdeauna, în campania electorală, cu acelaşi lucru: alianţa PSD-ALDE, o alianţă care a funcţionat şi până la alegerile locale şi care va funcţiona şi în continuare. Rămâne ca viitorul guvern să stabilească posturile care revin fiecărei formaţiuni politice, iar abia apoi vom discuta despre persoane.

Rep.: Este o luptă în acest moment pentru şefia PSD Gorj?

A.P.: Niciodată nu a fost o luptă, au fost simple speculaţii. În acest momentul PSD Gorj funcţionează foarte bine, iar rezultatele pe care le-am avut la aceste alegeri, de departe dau dreptul domnului Florin Cârciumaru să meargă mai departe. Nu trebuie să uităm că la un moment dat a fost o situaţie destul de delicată, prin plecarea celor doi colegi ai noştri, dar lucrurile sunt total sub control, nu este niciun război. Personal, îmi doresc ca domnul Cârciumaru să rămână în fruntea organizaţiei tocmai pentru liniştea organizaţiei. Foarte mulţi dintre parlamentarii României sunt preşedinţi de organizaţii, sunt preşedinţi de filiale, iar activitatea în filialele respective funcţionează foarte bine.

Vizualizări: 493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: