Scarlat Iriza: Sunt coleg de bancă cu Florin Cârciumaru, în Senat

Senatorii Scarlat Iriza şi Florin Cârciumaru au obţinut funcţii importante în Senat. Iriza este vicepreşedinte al Comisiei de Transporturi şi Energie din partea ALDE, iar Florin Cârciumaru este preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului, din partea PSD. Scarlat Iriza speră ca ALDE să obţină funcţii importante şi la nivelul judeţului Gorj, în urma alianţei cu PSD.

Rep.: Domnule senator, reuşiţi să luaţi Ministerul Energiei?
S.I.: Aşa se pare. După ce se nominalizează primul ministru se fac şi repartizarea pe ministere. Pot să vă spun că noi vom primi patru ministere: două mai importante şi două aşa şi aşa.

Rep.: Va fi domnul Gerea ministrul Energiei?
S.I.: Încă nu se ştie. Singurul ministru care se ştie este Daniel Constantin, dar nu ştim la ce minister. În ceea ce mă priveşte, până la urmă, eu sunt vicepreşedinte la Comisia de Energie şi Transporturi. Am luat această comisie ca vicepreşedinte pentru că eu provin din judeţul cu o industrie energetică şi sper ca, din acea poziţie, să pot să ajut Complexul Energetic Oltenia.


Rep.: Partidul Social Democrat vrea postul de secretar de stat în Ministerul Energiei. Andrei Maioreanu a spus că este interesat de acest post. Ce părere aveţi?
S.I.: Astea sunt lucruri care se discută pe algoritmul politic. Nici Maioreanu, nici Dian Popescu nu se ştie dacă vor fi sau dacă nu vor fi secretari de stat. Eu, fiind vicepreşedinte la Comisia de Energie şi Transport, mi-ar plăcea să am un gorjean de- al meu cu care să colaborez la Ministerul Energiei.

Rep.: Aţi avut vreo discuţie cu Florin Cârciumaru. ALDE primeşte ceva la Gorj?
S.I.: Conform algoritmului politic, ALDE va trebui să obţină funcţii la nivelul judeţului Gorj. Cu Florin Cârciumaru, chiar mă văd prea des, suntem vecini de bancă. Domnul Florin Cârciumaru a primit şi dumnealui funcţia de preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului.

Vizualizări: 1,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: