Aurel Popescu ar putea fi numit primar interimar astăzi

Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, ar putea fi de joi, 22 decembrie, primarul interimar al municipiului. Popescu știe care sunt prioritățile pentru anul viitor în condițiile în care va rămâne la cârma Târgu Jiului. În principiu, Aurel Popescu vrea să ducă la îndeplinire proiectele începute anul acesta.

Reporter: Florin Cârciumaru și-a depus demisia din funcția de primar la Târgu Jiu?

Aurel Popescu: Nu, joi a depus jurământul și nu putea să-și dea demisia înainte. Din momentul în care a depus jurământul are 15 zile la dispoziție să opteze pentru una dintre funcții. Trebuie să discut cu dânsul, să vedem când se întoarce de la București și vom discuta și pe tema demisiei din funcția de primar, sau, poate, demisia din funcția de senator. Din discuțiile pe care le-am avut până acum nici gând să renunțe la funcția de senator. Oricum, până la sfârșitul săptămânii știm exact când își va depune demisia domnul primar. 

Rep.: În situația în care dvs. veți fi desemnat primar interimar, care sunt prioritățile pentru 2017? 

A.P.: Prioritățile sunt date de programul cu care am ieșit în fața cetățenilor în iunie 2016. Avem un program pe care l-am prezentat care va sta la baza asigurării din 2017 până în 2020 a tuturor priorităților și tuturor obiectivelor pe care le-am avut în vedere și pe care le-am prins în program.

Rep.: Puteți da câteva exemple pentru anul 2017?

A.P.: Mai întâi să finalizăm investițiile pe care le-am început. Avem stadionul într-o fază foarte avansată, pe care ne dorim să îl finalizăm. Avem și sala sporturilor într-o fază avansată de lucru. Avem sala de sport de la Colegiul Național Virgil Madgearu pregătită, deja lucrările sunt în derulare și în 2017 ne dorim să o finalizăm, avem două blocuri de locuințe de tip ANL pe care le vom finaliza în 2017 și intenționăm să atragem în continuare fonduri pentru alte două blocuri tip ANL. Mai avem și lucrările la apă și canalizare în mai multe cartiere. Și alte lucrări.   

Rep.: Municipiul ar putea avea un nou primar începând de joi?

A.P.: Consiliul Local va avea loc joi, la ora 12. Este o ședință pe care o vrem mai festivă. E posibil să fie pe ordinea de zi și desemnarea primarului interimar dacă domnul Florin Cârciumaru își depune demisia înainte de întrunirea Consiliului. Nu este nevoie de avizul comisiilor de specialitate. Se ia act de demisie și automat Consiliul Local trebuie să aleagă persoana care va asigura interimatul la primărie. Partidele pot face propuneri și se votează.

Vizualizări: 534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: