Mardan – un stadion dorit de „panduri”

Pandurii au jucat amicalul cu Neftci Baku în cadrul unui ultramodern complex sportiv, Mardan din Lara, care include o bază sportivă imensă, cu un stadion de 10 000 de locuri, încă patru terenuri de antrenamente şi locuri de cantonament. Meciul nu s-a disputat pe terenul de joc al complexului ci pe terenul II care este la fel de cochet ca şi stadionul mare şi  care are de asemenea o tribună cu câteva mii de locuri. Stadionul impresionează pe oricine deşi e simplu construit, pe structuri metalice, cei da la Pandurii fiind deja interesaţi de amenajarea unui astfel de complex cu stadion de fotbal.

Amplasat la mare distanţă de orice localitate, Mardan este practic o bijuterie pentru cei din Lara, nu oricine reuşind să joace pe acest stadion. În zonă este cunoscut precum stadionul lui Abramovic pentru că se spune că în spatele afacerii ce include şi un hotel de şapte stele s-ar afla miliardarul rus de la Chelsea. În Antalya complexul sportiv Mardan este unicat, fiind singurul teren de fotbal cu tribune acoperite şi cu o capacitate de 10 000 de locuri.

Situat destul de departe de oraşele din zonă, în mijlocul unei câmpii, stadionul Mardan este înconjurat de alte terenuri mai mici de antrenament, patru dintre acestea de dimensiuni normale iar în incintă se mai amenajează încă şi alte terenuri. Investiţia este a unui miliardar din Azerbaidjan, în cadrul complexului fiind şi un campus pentru cazarea echipelor de fotbal, acesta fiind dotat cu toate facilităţile necesare sportivilor, condiţii bune de cazare şi recuperare după efort. Cei de la Baku şi-au efectuat stagiul de pregătire acolo fiind cazaţi în cadrul complexului sportiv, Neaga şi Aliuţă precizând că au avut tot ce le era necesar la dispoziţie. Oficial atât complexul sportiv Mardan cât şi hotelul de şapte stele din Lara, Mardan Palace, ar aparţine unui miliardar din Azerbaidjan dar în zonă localnicii spun  că în spatele afacerii s-ar afla de fapt Roman Abramovici de la Chelsea care ar dori să aducă acolo echipa în cantonamente şi pentru jocuri amicale. Stadionul este unul foarte mare pentru ceea ce a fost construit, meciuri amicale, dar frecvent acolo se organizează diferite turnee de verificare amicale  sau tunrnee de juniori oficiale. Secretarul general al echipei Pandurii, Daniel Băloi, a fost impresionat de proiect şi crede că o astfel de bază sportivă ar fi necesară şi clubului Pandurii pentru viitor.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: