Marea centură a Târgu Jiului, o investiţie de 4.500 de miliarde

Guvernul a aprobat ieri indicatorii tehnico-economici pentru mai multe drumuri de centură, printre care şi „Varianta de ocolire Târgu Jiu”. Valoarea estimată a investiţiei depăşeşte 4.500 de miliarde de lei vechi.

Este vorba de aproape 20 de kilometri de drum cu opt pasaje rutiere şi patru noi poduri. „Marea centură” a municipiului, cum mai este denumită pentru a nu fi confundată cu drumul de rocadă la care se lucrează în prezent, are ca surse de finanţare fonduri europene (62%) şi bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor (38%).

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat că iniţiativa acestui nou drum de centură a fost discutată pentru prima dată acum un an, la vizita fostului ministru Berceanu făcută la Rânca. „Este vorba de un pachet de mai multe drumuri de centură în ţară, printre care şi cel de la Târgu Jiu. Este o surpriză foarte plăcută să aflu că a intrat pe ordinea de zi a guvernului”, a declarat primarul Cârciumaru, care a precizat că proiectul de la Târgu Jiu a avut al doilea punctaj pe ţară.

Proiectul nu a fost foarte mediatizat, pentru a nu creşte preţurile la exproprieri, a mai spus primarul municipiului. Cele două ramificaţii ale centurii ar urma să pornească din localitatea Iaşi de Gorj. Astfel, ramificaţia est merge către Urecheşti, traversează Bucureasa, iese undeva la Drăgoieni şi se continuă cu DN 66 iar ramificaţia vest porneşte de la Iaşi de Gorj, trece prin curtea CET, traversează Şuşiţa, podul Jiului, terminându-se tot în DN 66. „Centura asta o să se intersecteze şi cu actuala centură pe care o construieşte Primăria Târgu Jiu. Având în vedere traseul centurii, este vorba de foarte puţine exproprieri şi de o investiţie majoră în Târgu Jiu”, a precizat Victor Banţa, inspector guvernamental.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: