Marian Ardeiu: Comuna Samarinești îl susține pe Militaru, nu pe Khraibani

Popescu și Khraibani, candidații USL la fotoliile de senator și deputat pe colegiul I, respectiv IV, mint în direct în privința susținerii pe care o au în zonele pe care candidează. Victima gogoșilor electorale ale celor doi este de data aceasta primarul Samarineștiului, care a dezmințit imediat afirmațiile publice ale acestora.

Într-un interviu acordat cu două zile în urmă  unui post de radio local, Dian Popescu și Camelia Khraibani, un om de afaceri cu dosar penal și un medic ginecolog, candidații propuși de USL pentru o zonă preponderent minieră și energetică a Gorjului, au declarat că vor fi sprijiniți în campania electorală chiar de către un primar PDL. Khraibani și Popescu făceau referire la edilul localității Samarinești, Marian Ardeiu, cu care aceștia spuneau că “au avut deja discuții și este alături de echipa USL”.

Ardeiu a infirmat afirmațiile celor doi usl-isti: “Cu dna Khraibani nu am stat de vorbă niciodată, sprijinul meu și al comunității îl va avea actualul deputat, Severus Militaru, pentru că fără ajutorul constant al dumnealui Samarineștiul nu ar fi beneficiat de nicio investiție în ultimii patru ani! Pe Militaru nu l-a interesat că nu eram primar PDL, ci PNL, a contat doar faptul că localitatea avea nevoie de proiecte și bani pentru investiții. Este singurul politician care nu a ținut cont de culoarea politică a primarilor, ci de problemele comunităților și a sprijinit la fel toți primarii din această zonă. Știu sigur acest lucru, iar cine spune altfel are alte interese, care nu corespund realității. Doi oameni mi-au ajutat comuna, Militaru și Marcel Hoară.”

 În privința lui Dian Popescu, Marian Ardeiu nu neagă că îi este prieten și că l-a ajutat să câștige șefia organizației județene a partidului. ”Eu sunt liberal, astăzi mai mult democrat liberal fiindcă PNL nu mai dovedește că și-ar respecta doctrina - afirmă Marian Ardeiu, dezamăgit de prestația lui Ponta pentru România și de coabitarea PNL - PSD:  sper ca președintele Băsescu să nominalizeze un alt premier după alegeri, unul care să schimbe măcar puțin lucrurile în bine.”

Primăria Samarinești se judecă cu Guvernul Ponta

Edilul se află la cel de-al doilea mandat și este cel mai tânăr primar din colegiul IV electoral. El a părăsit barca PNL în martie 2012 pentru echipa PDL, nemulțumit de modul în care Ion Călinoiu aloca fondurile pentru localități, comuna  Samarinești fiind mereu nedreptățită: “ De la județ Samarineștiul nu a avut sprijin, dacă nu erau banii de la Guvernul PDL localitatea murea, nu s-ar fi putut face nicio investiție.“ Primarul vine în sprijinul acestei afirmații și cu argumente: “Imediat ce USL a preluat guvernarea, ni s-a cerut să dăm înapoi ultimii bani care intraseră de la buget în contul primăriei, 350.000 de lei, bani prevăzuți în principal pentru plata facturilor restante și cofinanțarea lucrărilor de canalizare și evacuare a apelor uzate în satele Samarinești, Valea Bisericii și Boca. Am dat în judecată Guvernul, și acum ne judecăm cu ei, dar ministrul de finanțe al lui Ponta a emis atunci rapid un ordin prin care eram avertizați, și primarul, și contabilul, că vom plăti penalizări foarte mari dacă în termen de 5 zile nu trimitem banii înapoi. Nu a contat că ne aflam în stare de judecată, deci au trecut peste lege, și nici că oamenii aveau nevoie de acea investiție. Deși proiectul era aprobat, investiția a fost sistată de atunci, iar primăria s-a aflat într-un colaps financiar mai multă vreme.“

În continuare primăria Samarinești și comunitatea au mari probleme, de la plata utilităților în comună și a salariilor angajaților primăriei la lipsa alimentării cu apă. Mai bine de o lună s-a cărat apă cu cisternele în satul Băzăvani. “În privința salariilor, prefectul Radu Teodorescu mi-a promis sprijin printr-o rectificare bugetară - spune primarul Ardeiu - investițiile sunt însă blocate de 6 luni încoace, și la Samarinești ca în toată țara! Oare ce-o fi făcut guvernul Ponta cu banii care trebuiau să asigure comunei mele canalizarea?“    

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: