Marian Medregoniu: Trofeul Mamaia, un vis împlinit

Are 17 ani şi putem spune că este deja un artist consacrat. Vorbim de un elev al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, care a câştigat premiul întâi la Festivalul Cântecului şi Dansului Popular de la Mamaia. Profesorii săi spun că Marian Medregoniu este hărăzit de Dumnezeu cu talent, dar şi munca din ultimii doi ani a contribuit la marele premiu.

Pentru Marian Medregoniu, visul a devenit realitate. Tânărul elev al Şcolii Populare de Artă a obţinut premiul I la Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular de la Mamaia.

Marian a început să cânte muzică populară de la vârsta de 10 ani, după ce a fost dansator al Ansamblului “Bordeiaşul” de la Baia de Aramă. “Încă de mic mi-a plăcut muzica populară, însă am început să cânt abia după ce am eşuat cu dansurile. Îmi amintesc că eram foarte supărat pentru că nu eram băgat în seamă în ansamblu, fiind singurul băiat din trupă. Într-o zi m-am dus plâng la doamna profesoară Georgeta Corlan şi i-am spus că vreau să cânt. Cu timpul m-am perfecţionat, iar de doi ani sunt elev al Şcolii Populare de Artă. Cu ajutorul doamnei profesor Camelia Argint am reuşit să obţin mai multe premii la festivalurile importante din ţară. Premiul de la Mamaia a însemnat mult pentru mine şi datorită faptului că am fost apreciat de un juriu foarte exigent”, a declarat Marian Medregoniu.

A moştenit talentul tatălui său

Marian este convins că succesul său se datorează atât Cameliei Argint, cât şi mamei sale Olivia, care îl însoţeşte la fiecare concurs. “În spatele succesului se află mama şi doamna profesoară. Ambele au fost alături de mine de fiecare dată când am participat la vreun spectacol sau concurs. În ceea ce priveşte pasiunea pentru muzica populară, cred că am moştenit-o de la tatăl meu, care nu a ajuns un interpret cunoscut din cauză că nu a avut posibilităţi materiale să studieze”, a mai precizat Marian.

Camelia Argint a avut numai cuvinte frumoase pentru elevul său şi spune că între ei a fost „dragoste la prima vedere”.

Har de la Dumnezeu şi multă muncă

Deşi este elev al Şcolii Populare de Artă de doar doi ani, directorul Viorel Gârbaciu are numai cuvinte de laudă la adresa lui Marian Medregoniu. “Este unul dintre cei mai talentaţi interpreţi ai generaţiei sale alături de Carmen Duică şi Raluca Elena Căpitănescu. Dincolo de harul de la Dumnezeu şi de muncă, Marian este de o modestie rară şi de un bun simţ deosebit. Mai mult, are o prezenţă scenică şi un simţ al umorului care îl face să depăşească bariera şi să rămână în sufletul publicului. Festivalul de la Mamaia confirmă valoarea muzicii sale”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Imediat după ce s-a întors de la Mamaia, Marian Medregoniu a plecat la Alba Iulia pentru a participa la Festivalul “Strugurele de aur”, de la Jidvei.

PLANURI

Marian Medregoniu spune că vrea să-şi facă o carieră în muzica populară şi să urmeze Facultatea de Etnografie şi Folclor. “După ce voi termina liceul, voi urma Facultatea de Etnografie şi Folclor de la Bucureşti. Voi rămâne în continuare la Şcoala Populară de Artă chiar dacă peste un an îmi voi lua diploma”, a declarat Marian Medregonoiu.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: