Marian Rotaru cere din nou să fie eliberat de PSD

Primarul Marian Rotaru nu a renunţat la ideea de a candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Rotaru este primar la Leleşti şi vicepreşedinte PSD, dar va merge astăzi la partid pentru a cere să fie exclus. Astfel va putea să candideze independent şi să îşi păstreze în acelaşi timp mandatul de primar.

Reporter: Cum comentaţi şedinţa de vineri în care au fost desemnaţi candidaţii PSD?

M.R.: Nu am înţeles nimic din acea şedinţă. Mai bine nu se ţinea. Ciocea şi Bucurescu mi-au făcut mie rău, prin faptul că şi-au depus candidatura, apoi unul s-a retras şi altul a luat două voturi. Eu nu am candidat pentru că aşa am spus de la început, că dacă va candida orice alt primar, eu îmi văd de treabă, dar mă aşteptam să lupte. Nu am înţeles de ce domnul Ciocea nu a vorbit cu primarii, nu s-a arătat interesat să obţină voturi.

Reporter: Aţi revenit la ideea de a candida, chiar dacă USL a desemnat candidaţii?

M.R: Da, voi merge mâine (n.r.: azi) la Târgu Jiu să vorbesc cu domnii Cârciumaru şi Călinoiu, să îi conving să mă excludă din partid, ca să pot candida independent. Cred că pot închide un colegiu ca independent, fără să cheltuiesc nici un leu. Dacă nu mă lasă să candidez acum, măcar să ştiu că peste patru ani voi candida la preşedinţia Consiliului Judeţean sau la Primăria Târgu Jiu.

Reporter: Şi dacă nu veţi fi exclus?

M.R.: O să îmi văd de treabă. Dar acum patru ani, domnul Ponta cu domnul Cârciumaru şi cu domnul Călinoiu mi-au promis că la alegerile acestea voi putea candida la parlamentare. Era normal să se ţină de cuvânt.

Reporter: De ce credeţi că un primar trebuie susţinut pentru parlament?

M.R.: Pentru că numai un primar înţelege probleme comunităţii. De trei săptămâni nu pot să ajung la un ministru, nu pot să ajung la un parlamentar. Am fost aseară în comunitate şi foarte mulţi cetăţeni mă întreabă de ce nu candidez.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: