Marian Rotaru, exclus de CC al PSD

Primarul din Leleşti, Marian Rotaru, a fost exclus din Partidul Social Democrat, conducerea partidului considerând că în campania de la alegerile parlamentare primarul s-a dat cu adversarul. Rotaru nu a fost uimit de decizia colegilor, însă nu i-a picat tocmai bine rezultatul votului. Din 17 prezenţi, 16 au votat pentru excludere şi o persoană s-a abţinut. „Aşa a vrut CC al PSD”, a spus Rotaru, CC însemnând Cârciumaru-Călinoiu.

Un număr de 17 pesedişti s-au întâlnit ieri la sediul partidului unde, printre altele, s-a luat în discuţie excluderea primarului Marian Rotaru. Conflictul dintre Marian Rotaru şi PSD, sau mai exact cu Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, CC, aşa cum spune primarul, trenează de mai multe luni însă punctul culminant a fost reprezentat de campania pentru Parlament. Rotaru a spus de mai multe ori că este ignorat de şefii din PSD şi spunea că deciziile sunt luate de doi-trei oameni. Ulterior a demisionat din funcţia de vicepreşedinte. Ieri, Rotaru nu a fost uimit de excludere, poate doar de votul foarte clar acordat împotriva sa. „Mă aşteptam. Dacă asta a decis şi a dat dispoziţie CC, adică Călinoiu-Cârciumaru, atunci asta e. Le doresc mult noroc“, a declarat Rotaru.

Primarul spune că ar fi fost normal să fie invitat la şedinţa în care s-a discutat despre el. „Dacă e un partid democratic de ce nu m-au chemat şi pe mine? Domnul Călinoiu a spus că trebuie să-i taie creanga de sub picioare, iar domnul Cârciumaru se temea că voi candida pentru o poziţie mai sus de vicepreşedinte, că-i iau locul. Toţi cei din BPJ sunt oameni care au funcţii, puşi de partid, dacă le dai o firmă privată pe mână o duc în faliment. Sau dacă le dai examen nu o să ia decât punctul din oficiu“, a spus supărat Rotaru.

Cel care s-a abţinut a fost cel mai probabil primarul Ion Ciocea. Înainte de a intra în sală, primarul a spus că Rotaru ar fi trebuit invitat la şedinţă şi că ar fi trebuit să se ţină seama de faptele lui în toţi aceşti ani, nu doar de ultimul gest. Picătura ce a umplut paharul a fost apariţia lui Rotaru la OTV şi alături de Dan Diaconescu în ziua votului.

Ameninţă cu dosare penale

Dacă tot a rămas fără partid, Rotaru zice că va rămâne independent, deşi variante sunt multe. Poate merge la PD-L pentru a face echipă cu Ion Cupă, dar este dorit şi de PP-DD.

Marian Rotaru a declarat cu o zi înainte de excludere la un post local de televiziune că are o serie de dosare despre Cârciumaru şi Călinoiu. „O să le pun la punct şi după aceea o să le dau presei. Mi-am văzut de treaba mea, am fost un om onest. Dar au depăşit orice limită, îmi atacă familia. Sunt mai mult de patru dosare. Sunt plângeri despre tot ce au făcut judeţului. Probabil săptămâna viitoare le voi depune”, a spus Rotaru.

Ameninţarea acestuia îl lasă rece pe primarul Cârciumaru: „Eu ştiu că am muncit corect, placa asta că eu aş avea dosare sau domnul Călinoiu a fost folosită de toţi politicienii, s-a cam uzat. Au fost controale, s-a văzut că am lucrat corect, nu mă las intimidat”.

„L-a susţinut pe Dan Diaconescu, contracandidatul cui, al preşedintelui PSD la nivel naţional şi premierul ţării. Cum ar mai putea să rămână în PSD?“

Florin Cârciumaru, preşedinte PSD Gorj

 „I s-a îndeplinit dorinţa domnului Rotaru, de a fi exclus din partid. Abţinerea cred că a fost mai mult sentimentală“

Ion Călinoiu, preşedinte executiv PSD Gorj

 „CC a funcţionat. Nu o să mă răzbun, ştiţi răzbunarea e arma prostului. O să-i judece Forţa Divină“.

Marian Rotaru, primar Leleşti

„Şi-a făcut-o cu mâna lui. Am votat pentru excludere“

Vasile Popeangă, deputat PSD

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: