Marin Condescu: Clubul Pandurii nu ar putea plăti un milion de euro echipei Dinamo

Ameninţările cu dezafilierea echipei Pandurii nu-l sperie pe preşedintele Marin Condescu care s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane. Chiar şi aşa, dacă deciziile comisiilor, considerate ilegale de către Pandurii, s-ar menţine, clubul gorjean nu ar avea de unde plăti un milion de euro către Dinamo. Condescu a mai vorbit şi despre o serie de documente semnate de un salariat al FRF, în numele lui Ionuţ Lupescu, prin care Iordache a fost lăsat liber.

Reporter: Mircea Sandu ameninţă cu dezafilierea clubului Pandurii. E cazul să-şi facă griji gorjenii că nu vor mai avea echipă în prima ligă?

Marin Condescu: Nu, nu vom fi dezafiliaţi. Sunt doar acţiunile unui om care nu are responsabilitatea funcţiei pe care o ocupă şi care vede că îi fuge scaunul şi i se apropie sfârşitul de mandat. Nu e nici un fel de problemă pentru Pandurii.

Reporter: S-a vorbit despre faptul că s-au comis ilegalităţi în celebrul caz Iordache, chiar de către cei de la FRF....

Marin Condescu: Da. Am descoperit recent, pe acte oficiale, că jucătorul a fost declarat liber de către un salariat din cadrul federaţiei care a semnat un document oficial în numele lui Ionuţ Lupescu. Toate hârtiile eliberate după aceea sunt falsuri de natură penală. De aceea şi cei de la FRF ţipă aşa de tare acum, pentru că ei credeau că noi nu vom afla ce s-a întâmplat. Ne-au ameninţat cu dezafilierea dacă ne adresăm instanţelor civile. Ce am făcut noi era în conformitate cu statutul cel vechi pentru că actualul nu a fost aprobat de Tribunalul Bucureşti. Cazul aprobării statutului lor s-a amânat până pe data de 2 noiembrie, pentru că trebuie să se judece pe 13-14 octombrie, la Curtea Supremă de Justiţie. Acele articole au fost pierdute deja de Federaţie pentru că sunt neconstituţionale, pentru că interzic accesul la justiţie. De aceea spun că toate comisiile care funcţionează în acest moment şi în cadrul LPF şi în cadrul FRF, cu schimbările făcute în statut, sunt în afara legii.

Reporter: Dar cum aţi aflat că un act oficial al federaţiei a fost semnat de un salariat şi cine a pus acea secretară să semneze?

Marin Condescu: Noi am primit de la grecii de la AEK Atena hârtiile primite de ei de la FRF care arată că acea hârtie a fost semnată de către un salariat care probabil a fost pus de cineva. Trebuie să se afle acum cine l-a pus pe acesta să semneze acea hârtie şi în ce condiţii l-a declarat pe jucător liber de contract.

Reporter: Cum credeţi că s-a ajuns aici?

Marin Condescu: Părerea multor oameni care au citit despre acest incident întâmplat la Federaţie este că s-a încercat să se fure un milion de euro.

Reporter: Dar în cazul în care se menţine această decizie, ar avea Pandurii de unde să plătească acel milion de euro către Dinamo?

Marin Condescu: Nu are nimeni de unde să plătească un milion de euro. Am depus deja documentele către TAS şi nu se va ajunge acolo. De fapt, noi dorim să arătăm ce ilegalităţi se fac în federaţia condusă de domnul Mircea Sandu. De ce se pronunţă dânsul înainte că vom fi dezafiliaţi când membrii Comitetului Executiv au avut curajul să spună că acest caz Iordache nu a fost discutat acolo şi nu s-a dat aprobarea eliberării cărţii verzi a jucătorului? Chiar preşedintele LPF spune că nu a semnat un astfel de document şi recunoaşte că nici nu s-a discutat aşa ceva.

Reporter: Deci ziua de 23 septembrie, când se anunţă şedinţa Comitetului Executiv, nu va fi una critică pentru Pandurii?

Marin Condescu: Nu trebuie luate lucrurile aşa în tragic. Este clar că se fac presiuni inutile, care pot să fie la un moment dat chiar fapte penale. Pentru că nimeni nu are voie să se ante-pronunţe într-o anumită privinţă. Poate semnează tot el toate documentele singur şi nu mai are nevoie de nimeni acolo.

Reporter: Credeţi că va mai fi reales Mircea Sandu ca preşedinte al FRF?

Marin Condescu: Părerea mea e că va mai fi preşedinte doar până la viitoarele alegeri. Se va găsi un alt preşedinte şi o echipă care să restructureze şi să reaşeze fotbalul românesc pe alte principii.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: