Marius Băloi a câştigat alegerile la „Spiru Haret”

Patru elevi au concurat pentru şefia Consiliului elevilor la Colegiul Naţional „Spiru Haret”. După o campanie electorală în care candidaţii au împărţit nu numai idei, ci şi pliante sau pixuri, vineri s-au întâlnit cu votanţii. În ziua votului elevii şi-au dorit ca viitorul lider să aibă idei, să îi implice în activităţi cultural-educative şi să le apere drepturile. Maris Băloi, Andreea Mareşi, Alina Guşe şi Irinel Stoian au fost cei patru candidaţi, primul fiind declarat câştigător.

Elevii din CNSH s-au prezentat în dimineaţa zilei de vineri cu carnetele vizate la zi pentru a vota pe cel care o să le apere drepturile pe viitor.  Este pentru prima dată când la nivelul liceelor s-a organizat un tur de scrutin. Elevii s-au înscris pe liste, au votat şi au introdus buletinul de vot în urnă. De anul acesta, Consiliul Naţional al Elevilor a primit acordul Ministerului Educaţiei să organizeze alegeri ale preşedinţilor elevilor într-o manieră inedită, imitând alegerile oamenilor mari. „S-au organizat alegeri ale Consiliilor Şcolare ale Elevilor, s-a votat preşedintele după o campanie electorală care a durat o săptămână, campanie pentru care s-au înscris patru candidaţi. Fiecare candidat şi-a făcut campanie într-o manieră proprie, cu afişe publicitare, toţi au împărţit pixuri, au postat la intrarea în şcoală diverse mesaje ca să ajungă la colegii lor, s-au întâlnit pe serii de elevi cu toţi elevii care au drept de vot”, declară Gabriela Crudu, profesor în cadrul acestei unităţi de învăţământ.

Elevii au ales un lider cu iniţiativă

Marius Băloi, cel care a fost ales de colegii săi, le-a promis acestora o mai bună mediere a relaţiilor între profesori şi elevi. „Am candidat pentru că am considerat că am experienţa necesară să mediez relaţia dintre elevi şi profesori. În planul de activităţi am inclus activităţi tematice”, a declarat Marius Băloi.

Elevii şi-au dorit ca viitorul lider să îi implice activităţi culturale şi extraşcolare. „Doresc să avem un lider cât mai bun, să aibă idei, să ne implice în activităţi. M-am gândit mult înainte să aleg. Este o decizie grea deoarece avem nişte candidaţi foarte buni”, a declarat un alegător.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: