Cariera Seciuri-Ruget riscă să fie închisă

Soarta carierei Seciuri-Ruget din Roşia de Amaradia este în mâna unui localnic. Pentru că respectivul sătean nu cedează o bucată de teren pentru ca excavatorul să înainteze, cariera se poate închide în viitorul apropiat. Sute de oameni riscă să rămână fără un loc de muncă, însă conducerea carierei speră să nu se ajungă aici. Acum se poartă negocieri cu localnicul însă până acum nu s-a ajuns la nici un rezultat.

Omul nu renunţă nicidecum la parcela de pământ ce ţine pe loc excavatorul de la Cariera Seciuri-Ruget şi totodată nu le dă de lucru angajaţilor. Dacă se ajunge în această situaţie în scurt timp cariera se va închide, iar sute de oameni care lucrează aici vor rămâne fără loc de muncă. „Există posibilitatea să se închidă această carieră pentru că nu s-a ajuns la nici un rezultat în urma negocierilor. Dacă se ajunge aici peste 500 de oamenii vor rămâne fără un loc de muncă, iar mulţi dintre ei sunt întreţinători de familie şi vă daţi seama ce ar însemna. Cariera asta este singura sursă de venit. Eu sper să se rezolve situaţia că altfel nu ştiu ce e de făcut”, a declarat primarul din comună, Liviu Cotojman    

Nu a cedat nici pentru trei miliarde

Primarul comunei Roşia de Amaradia cunoaşte problema şi susţine că Gheorghe Stăniloiu nu ar fi unicul proprietar pe terenul respectiv. Mai mult decât atât, localnicului i s-au oferit în jur de 3 miliarde de lei vechi pentru a ceda pământul, însă nu a fost de acord. „Din câte ştiu eu, el nu este unicul proprietar. Au şi fraţii lui teren acolo şi nu au făcut taxa de succesiune. Cred că sunt in instanţă pentru terenul ală. Din ce mai ştiu cei de la carieră i-au oferit 3 miliarde de lei vechi, dar nu a cedat”, declară Liviu Cotojman.

Conducerea carierei poartă discuţii şi negocierii cu Gheorghe Stăniloiu, care vrea acum să-i fie angajat copilul sau o altă rudă, în schimbul terenului. ”Am vorbit cu el acum recent. Vrea să-i angajăm copilul care este inginer pe la Timişoara şi nu vrea să vină la Roşia de Amaradia, apoi zicea de o nepoată. Nu ştim. Sperăm să ajungem la o înţelegere. Noi vom continua negocierile. Situaţia asta persistă cam de 10 ani şi până acum nu am rezolvat nimic. Sperăm ca până la urmă să ajungem la o finalitate. Eu am certitudine că va negocia. De 10 ani nu ne-am putut apropia de el. Mă gândesc că acum când a văzut că şi perimetrul carierei Ruget e pe final va accepta”, a declarat Gheorghe Dănescu, directorul carierei.

Mai mult decât atât Gheorghe Dănescu speră ca această problemă să se rezolve şi să nu fie nevoie să se închidă cariera.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: