Mărţişoare pentru gorjencele trecute de 80 de ani

Gest frumos al polițiștilor gorjeni în ziua de 1 Martie. Peste 150 de angajați ai IPJ Gorj s-au deplasat la bătrânele din județ care au vârsta mai mare de 80 de ani și care își trăiesc bătrânețea în condiții grele, gestul oamenilor legii aducându-le aminte de vremurile în care erau mai tinere

 „Vă dorim o primăvară frumoasă și să fiți sănătoasă. Vă oferim o floare și o felicitare!”, a fost mesajul aproape standard pe care polițiștii l-au transmis bătrânelor cărora le-au trecut pragul, iar pentru asta au primit mulțumiri cum rar li se întâmplă. Oamenii legii au mers la vârstnice care au ajuns și la venerabila cifră de 104 ani, o pensionară din Drăguțești fiind considerată cea mai în etate gorjeancă din județ. Rusalina Guță face la vară 105 ani și le-a transmis polițiștilor care au venit să o felicite de Mărțișor că nu dorește să se mai întâlnească și anul viitor cu ei. Femeia e prea sătulă de viață pentru a-și mai face planuri pentru o perioadă atât de mare de timp, bolile și suferința făcând-o să vadă altfel lucrurile.

Bucuria celor uitate de lume

La 80 și ceva de ani cu totul altfel se vede viața, bătrânele care au primit flori și mărțișoare din partea polițiștilor fiind extrem de fericite că și-a adus cineva aminte și de ele. „Să vă țină Dumnezeu năravurile. Să vă dea Dumnezeu sănătate că ne bucurăm și noi că își mai amintește cineva de noi”, le-a spus polițiștilor o bătrână de pe strada Bucegi din municipiu. „Face mult pentru mine gestul dumneavoastră. Aici pe stradă, nu te mai bagă nimeni în seamă. Nici vecinii pe care i-am ajutat toată viața nu se mai gândesc la mine acum”, a spus și Angela Porumbescu, o altă octogenară din oraș.

Conform IPJ Gorj, la nivel de județ avem peste 2800 de femei care au trecut de 80 de ani, 624 dintre acestea având peste 90 de ani, iar cinci dintre ele au ajuns să trăiască mai mult de un secol. În comparație, numărul bărbaților este de vreo patru ori mai mic, femeile dovedindu-se mult mai longevive. Florile și mărțișoare oferite de 1 Martie au fost achiziționate de IPJ Gorj și Corpul Național al Polițiștilor din județ, în timp ce felicitările oferite vârstnicelor provin de la copii de la școlile generale din municipiu, fiind create special cu această ocazie.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: