Ţicleni: Strada Petroliştilor, transformată în strada prunilor

Nu este vorba de o schimbare a denumirii celei mai lungi străzi din România, ci de o reconfigurare din punct de vedere estetic a oraşului. Autorităţile locale din Ţicleni şi-au propus ca în următoarea perioadă să înlocuiască vechii arbori de pe strada principală a oraşului cu pruni din soiul Anna Spath (anaşpet). Circa 5000 de arbori vor fi plantaţi de-a lungul străzii Petroliştilor. Cetăţenii vor trebui să-şi îngrijească pomii aflaţi în preajma proprietăţii şi vor putea să culeagă roadele fără niciun impediment din partea administraţiei locale.

Autorităţile locale din Ţicleni au decis să înfrumuseţeze principala arteră din oraş prin tăierea vechilor arbori care de cele mai multe ori creau probleme, luându-se decizia să fie înlocuiţi cu pruni altoiţi. În următoarea perioadă se va face achiziţia celor câteva mii de arbori care vor fi plantaţi de-a lungul străzii Petroliştilor, pe o distanţă de 26 de km, pe ambele părţi ale străzii. „Începem din această săptămână defrişarea arborilor de pe marginea drumului şi îi vom înlocui cu pomi altoiţi. În prezent sunt şi tei şi alţi arbori, au intrat între firele de curent. Majoritatea pomilor sunt de 30-40 de ani, în diametru de 50. Au ieşit jumătate în stradă şi vrem să-i înlocuim cu pruni soiul anaşpet. Numai de-a lungul străzii Petroliştilor vom planta, pentru că în rest strada cam vine din gard în gard, n-avem posibilitate”, a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

5000 de pruni vor fi plantaţi

Autorităţile locale spun că înainte de a lua această decizie de a planta pruni de-a lungul şoselei principale au consultat cetăţenii, care s-au arătat încântaţi de idee. „Îi punem aliniaţi la sfoară, de aceeaşi talie, au o statură mică, nu afectează cablurile aeriene. În trei ani vor începe să dea roade. Fiecare locuitor cum şi-l îngrijeşte, să-l ude şi să folosească îngrăşăminte naturale, aşa şi-l culege. Nu avem pretenţii. Încercăm să colaborăm cu cetăţenii, fiecare să pună ţăruşi la pomul din faţa casei, să-l văruiască. Până la Paşti o să-i avem plantaţi”, a mai spus primarul. Totodată, în parcul din Cartierul Tunşi vor fi plantaţi tei, în jur de 50 de bucăţi.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: