Târgu Jiu: Ultimele garaje vor fi demolate

Aproape 3000 de garaje a demolat municipalitatea din Târgu Jiu în ultimii patru ani. Au mai rămas câteva zeci care urmează să fie desfiinţate luna aceasta. Notificările au fost transmise deja de primărie.

Zeci de cetăţenii din zonele 11 Iunie şi 22 Decembrie din municipiul Târgu Jiu au termen data de 8 martie şi respectiv 15 martie pentru a desfiinţa garajele construite cu zeci de ani în urmă, ilegal, pe terenurile aflate în proprietatea administraţiei locale. Luna martie deja a început, iar construcţiile sunt încă în picioare. Autorităţile locale recunosc că nu de puţine ori cetăţenii nu iau în calcul somaţiile de desfiinţare şi că sunt nevoite să prelungească termenul pentru desfiinţarea acestora. În cele mai multe cazuri, spaţiile rămase libere după demolare au fost transformate în parcări sau s-a procedat la extinderea spaţiilor verzi. “Ne apropiem de sfârşitul campaniei de desfiinţare a garajelor de pe domeniul public. Printre ultimele garaje sunt cele situate pe strada 11 Iunie în număr de 6 garaje şi pe strada 22 Decembrie, un număr de 8 garaje. Am înştiinţat, s-a făcut dispoziţia de demolare şi s-a dat un termen până la care trebuie să se încadreze privind demolarea”, a declarat Ermina Pasăre, şefa Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Cei care nu se conformează ca în termenul stabilit să desfiinţeze construcţiile vor trebui să suporte nişte cheltuieli. “Dacă refuză, mergem şi le demolăm noi cu serviciile de specialitate. Dacă nu şi-au golit garajele, facem proces verbal cu lucrurile care le au în interior, o să plătească şi custodia. E mai costisitor, cel mai bine este să-şi demoleze singuri. Am avut situaţii, i-am mai păsuit acolo unde au fost cazuri speciale, unde s-au îmbolnăvit sau nu au avut unde să-şi ducă lucrurile din garaj”, a mai spus Ermina Pasăre.

Aproape 3000 de garaje demolate

Conform reprezentanţilor primăriei, procesul de demolare a garajelor amplasate pe domeniul public al municipiului Târgu Jiu a început undeva în perioada 2009-2010. La acea vreme, 1860 de garaje figurau în evidenţa municipalităţii din care 1760 au fost demolate până în prezent. Alte circa 70 sunt încă evidenţa municipalităţii care, fie sunt amplasate pe domeniu privat, fie sunt situate pe terenuri cu litigii. Aparte de aflate în evidenţele autorităţilor locale, au mai fost identificate circa 1000 de garajele pe domeniul public al municipiului care au fost demolate.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: