Masă tradiţională şi spectacol de 1 Decembrie, la Câlnic

Autorităţile comunei Câlnic vor sărbători Ziua Naţională a României alături de localnici. Şi anul acesta, primăria va împărţi sute de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert. Masa tradiţională va fi organizată la căminul cultural, după spectacolul susţinut de elevii din localitate. Tot cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, autorităţile vor depune coroane de flori la monumentele eroilor şi la mormântul soldatului necunoscut.

Gorjenii din Câlnic vor sărbători Ziua Naţională a României cu un pahar de vin fiert şi câte o porţie de fasole cu cârnaţi. Masa tradiţională va avea loc în căminul cultural din centrul comunei. „Vom pregăti în jur de 400 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert. A devenit deja o tradiţie să sărbătorim Ziua Naţională a României în mijlocul oamenilor. Înainte de masa tradiţională va avea lor spectacolul susţinut de elevii comunei Câlnic. Ca în fiecare an, vom depune coroane de flori la monumentele eroilor de la Câlnic, Hodoreasca şi Pinoasa, precum şi la mormântul soldatului necunoscut, care se află în cimitirul Câlnic”, a declarat primarul Dumitru Vulpe.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, în centrul comunei va fi arborat drapelul României, din stâlp în stâlp. Pe lângă fondurile alocate pentru manifestările de 1 Decembrie, autorităţile locale au alocat bani şi pentru cadourile copiilor. Cei aproximativ 250 de elevi şi preşcolari din unităţile de învăţământ de pe raza comunei Câlnic vor primi din partea primăriei cadouri atât de Moş Nicolae, cât şi de Moş Crăciun. Nici persoanele cu venituri reduse nu vor fi uitate de autorităţi. „Copiii din Câlnic vor primi câte un pachet cu dulciuri de Moş Nicolae. Şi anul acesta Moş Crăciun va fi darnic ca întotdeauna, fiecare urmând să primească la serbările de Pomul de Iarnă plăsuţe cu dulciuri, sucuri şi fructe. De asemenea, vom avea grijă ca persoanele nevoiaşe din comuna noastră să aibă pe masa de Crăciun minimul necesar. Pentru ei vom pregăti pachete cu alimente”, a mai precizat Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: