Pumni și amenzi pentru directorul stațiunii Săcelu

Primarul din Săcelu este decis să îi amendeze zilnic pe reprezentanţii staţiunii turistice din localitate, Ion Voica spunând că a dat deja două amenzi în valoare totală de 150.000 de lei. Astfel de sume sunt mai rar întâlnite în practica de zi cu zi, asta spunând multe despre ambiţiile dintre cei doi.

Edilul afirmă că a aplicat sancţiunile respective pentru că în incinta staţiunii există construcţii care nu sunt autorizate şi pentru care nu s-au plătit impozite la bugetul local în ultimii ani. Voica declară că una dintre amenzi, în cuantum de 50.000 de lei, a fost dată pentru un canal de scurgere a apei din bazine, iar cealaltă, de 100.000 de lei, pentru faptul că pe plajă ar fi existat o clădire ridicată fără să existe o autorizaţie de construcţie emisă de primărie. "I-am spus clar, are construcţii, inclusiv pe plajă, care nu sunt autorizate. Bugetul local nu încasează nimic din treaba asta şi atunci i-am spus că şi ei trebuie să achite taxe la buget, ceea ce nu le-a convenit, normal. Păi ei încasează miliarde de lei vechi toată vara şi la buget nu virează mai nimic pentru că nu au autorizaţii pentru clădirile de acolo. Le-am adus la cunoştinţă că în fiecare zi de acum încolo voi trece şi voi verifica dacă s-au pus în ordine cu actele, dacă nu, îi voi sancţiona de fiecare dată în limitele pe care legea mi le permite. Nu cred că poate spune cineva că nu am dreptate", menţionează edilul.

Certuri ca între şef şi subordonat

Amenzile aplicate de Voica sunt date pe fondul unor dispute mai vechi existente între acesta şi actualul administrator al staţiunii, Nicolae Rotaru. Cei doi au avut mai multe dispute de-a lungul timpului, ultima dintre ele fiind ieri. Primarul a oprit apa în toată comuna după ce a descoperit că staţiunea şi-a montat un apometru propriu într-un loc în care el nu avea acces. Conflictul a fost mediat de Prefectura Gorj, Ion Florescu precizând că, în acest caz, edilul avea dreptate să solicite montarea apometrului într-un loc în care angajaţii primăriei să ajungă cu uşurinţă. Voica spune că în corespondeţa pe care o are cu Rotaru, acesta îl face nebun şi îi dă răspunsuri "la mişto" pe adrese oficiale, lucru pe care edilul evident că nu îl admite. Nicolae Rotaru recunoaşte că îl mai trimite pe primar câteodată să îşi facă un examen psihiatric, dar spune că îşi permite asemenea "recomandări" pentru că în trecut l-a avut subordonat pe actualul primar.

"I-am fost şef domnule, el era electrician când îi eram eu şef, iar acum a venit şi el primar când am venit eu şef aici la staţiune. El se comportă ca un dictator pentru că ţipă şi urlă la toată lumea pe motiv că e domeniul public al primăriei, dar el la mine la staţiune nici măcar curăţenie nu face. Nu că nu face, nu mă lasă pe mine să o fac. Am înţeles că a dat nişte amenzi acum, dar eu vă spun că nu i le primesc. I-am făcut adresă că toate plicurile pe care mi le trimite eu le resping şi le dau să ajungă la Societatea Lignitului, că ei sunt şefii mei. Am un director general, dumnealui să citească toată documentaţia şi să decidă în consecinţă, aşa că eu nu am nicio treabă cu ce vă spune primarul. E treaba lui câte amenzi dă pentru că eu am vorbit cu cei de la Inspecţia în Construcţii şi mi-au spus că el nici nu are dreptul să aplice amenzi atât de mari, dar de dictator ce e vrea să sperie pe toată lumea", spune Nicolae Rotaru.

Sezonul estival se deschide săptămâna viitoare

Directorul din Staţiune are însă şi o veste bună. El vrea să deschidă oficial sezonul estival la mijlocul săptămânii viitoare. Şi-a făcut planuri, are pregătirile în toi şi speră că dacă nu îl mai încurcă primarul până atunci, lucrurile să evolueze bine şi turiştii să se bucure de condiţii mai bune la Săcelu. "Mie mi-a plăcut curăţenia peste tot pe unde am fost şi asta am vrut să fac şi aici în staţiune, dar din păcate nu am avut cu cine să colaborez. Am primit ordine de la factorii competenţi să demolîm wc-urile de pe plajă pentru că se mai produceau scurgeri în bazine şi asta am făcut. Păi a venit primarul şi a zis că de ce le-am demolat. Am încercat să pun un tub de dren de un metru în diametru şi m-a împiedicat, găsind tot felul de chichiţe. În loc să ne dăm mâna ca să facem condiţii mai bune pentru turişit el e contra la orice. Am pus o placă la intrare cu scrisuri de pe vremea romană, despre Săcelu şi apele de aici, cei de la Inspecţia în Construcţii mi-au recomandat să o pun nişte lacre de protecţie şi ce credeţi că a făcut primarul? S-a dus şi le-a demolat pur şi simplu, că cică nu aveam autorizaţie, deşi nu-mi trebuia aşa ceva", declară şeful staţiunii.

Pază de la Poliţie

Culmea scandalurilor de la Săcelu nu le reprezintă amenzile sau circul de zi cu zi care, e drept, a adus reclamă gratuită staţiunii, ci o cerere de ultimă oră pe care Nicolae Rotaru a înaintat-o la Poliţie. Acesta se teme pentru viaţa sa şi a celor 16 angajaţi pe care îi are în subordine şi vrea să pună organele statului în temă cu ce se întâmplă prin staţiune. "Am cerut protecţie la Poliţia din Săcelu şi voi înainta o adresă oficială şi la Inspectoratul Judeţean. Nu se poate tolera situaţia de acum. Când a fost luni scandalul cu apometrul eu am primit un pumn de la Voica, iar omul ăsta să nu uităm că e anchetat pentru că a omorât un om cu maşina şi a fugit de la locul faptei pentru că băuse. Păi toţi oamenii prin Săcelu se miră de faptul că el e liber după aşa o faptă, iar la cât e de violent şi la ce comportament de dictator are noi ne temem pentru noi şi de aceea apelăm la Poliţie că nu ştim ce ni se poate întâmpla", mai afirmă Rotaru.

Galerie foto


Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: