Un gorjean a inventat "tricoul anticorupţie"

 Un gorjean din Mătăsari şi-a inscripţionat un tricou cu lozinci împotriva corupţiei din justiţie pentru a protesta faţă de nedreptăţile de care spune că a avut parte în ultimii ani. Virgil Bâgiu s-a supărat pe magistraţi după ce soţia sa a avut un accident de muncă, iar lucrurile au fost aranjate din hârtii în aşa fel încât femeia să nu fie considerată victimă la locul de muncă.

 Bâgiu este cunoscut mai mult pentru puterea sa de a bate cuiele cu pumnul, deşi presa a relatat şi despre un accident de muncă pe care l-a suferit soţia sa. El a încercat după producerea accidentului să îi câştige soţiei sale drepturile care i se cuveneau, bărbatul având pe rol mai multe procese cu diferite instituţii ale statului. Bâgiu declară că este sătul de nedreptăţile din sistemul judiciar şi, pentru a atrage atenţia asupra sa, şi-a luat un tricou alb pe care l-a inscripţionat cu diferite lozinci. "Jos cu corupţii din Justiţie", a scris acesta pe spatele tricoului, în timp ce pe partea din faţă mesajul este "Dreptate şi Adevăr, singur împotriva tuturor". Bărbatul a scris şi "atenţie DNA", tentativa sa de a atrage atenţia asupra problemelor pe care le are dând "roade". 
 Gorjeanul s-a dus cu tricoul respectiv la un proces la Curtea de Apel Craiova, unde i s-a cerut să schimbe hainele pentru a fi lăsat în sala de judecată. Virgil Bâgiu spune că, îmbrăcat aşa, măcar l-a recunoscut avocatul pe care îl avea în proces. Acesta s-a adresat instanţelor de judecată pentru a obţine pentru soţia sa o serie de drepturi care i se cuveneau în urma accidentului suferit în aprilie 2006 în incinta garajului firmei la care lucra femeia. Teodora Bâgiu a fost lovită atunci de un camion, iar inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj au întocmit un proces verbal defavorabil victimei. Bâgiu a contestat documentul şi acum a obţinut câştig de cauză, fapt care îi permite să continue demersurile pentru ca soţia sa îşi obţină drepturile pe care legea le acordă în astfel de situaţii.

 Decis să continue lupta

 "Mă voi lupta cu ei până în pânzele albe pentru că sunt drepturile noastre şi nu e cazul să le ia ei aşa, din pix. De asta mi-am şi făcut tricoul acesta. Atunci când văd că lucrurile nu merg aşa cum consider eu că ar trebui şi pentru că ştiu că dreptatea e de partea mea, îmbrac tricoul. Nu trebuie să mai strig sau să fac altceva. Imediat îşi dă seama toată lumea despre ce este vorba. Oricum, acum, de când am tricoul am cîştigat procesul cu cei de la Protecţia Muncii şi mai am pe rol şi nişte judecăţi cu procurorii care s-au ocupat de caz şi o să mai fie şi altele. E un tricou mai aparte, dar pe care l-am făcut fără prea mare greutate. Cred că e soluţia cea mai la îndemână pentru a protesta pentru lucrurile care nu merg aşa cum ar trebui", spune gorjeanul.
 Necazurile lui Virgil au început după ce câteva tuburi de oxigen i-au strivit piciorul drept Teodorei Bâgiu după ce şoferul camionului în care fuseseră încărcate tuburile nu s-a asigurat suficient de bine în timpul unei manevre de mers cu spatele. Inspectorii de la ITM consemnaseră că femeia ar fi fost avertizată sonor cu privire la manevra de mers cu spatele a camionului şi că nu s-a ferit din calea acestuia, lucru care, acum, la instanţă, s-a dovedit a nu fi real. În plus, instanţa a consemnat că "obligaţiile lucrătorului în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă nu aduc atingere principiului responsabilităţii angajatorului", ceea ce, până la urmă poate fi "o lecţie" pentru toţi angajatorii din Gorj. 


Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: