Mașini blocate în puhoaie. Autoritățile se ceartă, târgujienii cer demisii

Ploaia torențială căzută marți la Târgu Jiu a dovedit încă o dată cât de ineficient este sistemul de canalizare din oraș. Multe străzi s-au transformat în adevărate lacuri și câteva mașini au rămas pur și simplu blocate în puhoaie în cartierul Bicaz. Autoturismele nu mai puteau înainta în apa care le ajungea aproape de portiere așa că multe au fost tractate.

Cartierele Bicaz, Debarcader, Meteor, principalele bulevarde din oraș, Strada 14 Octombrie, toate au fost acoperite de apă după o ploaie torențială de câteva minute. Canalizarea nu a făcut față nici de această dată, iar autoritățile ridică din umeri. Primarul Marcel Romanescu dă vina pe societatea Aparegio că nu s-a ocupat responsabil de sistemul de canalizare, deși s-au cheltuit bani frumoși cu acesta: “Acestea sunt lucrările de bună calitate, între ghilimele, realizate de societățile contractate de Aparegio în trecut. Inclusiv aceste bulevarde, ca și Strada 14 Octombrie, au fost prinse în acel proiect de 80 de milioane de euro pe care Aparegio trebuia să-l amenajeze în anii trecuți”.

Romanescu susține că reprezentanții Aparegio sunt principalii vinovați pentru imaginile dezastruoase lăsate în urmă de furtună. „Din păcate, vedem exact ce se întâmplă după ce realizezi o investiție de 80 de milioane de euro. Aparegio este, în momentul de față, responsabilă de tot ce se întâmplă și, deși nu ar fi momentul să discutăm în acest fel, poate și-au dorit aceste precipitații abundente ținând cont de faptul că taxează apa de ploaie după cum știți, conform adresei pe care au înaintat-o la primărie. Deși nu fac nimic pentru târgujieni, totuși taxează apa de ploaie. După cantitățile căzute în aceste zile, pe lipsa lor de implicare, desigur că vor face calcule foarte bune pentru a vedea suma pe care trebuie să o plătim pe iresponsabilitatea celor de la Aparegio”, a mai spus Marcel Romanescu.

„Târgu Jiu – Veneția de România”

În Bicaz, mai multe mașini s-au oprit în apa cumulată pe străzi. Câteva au fost tractate și scoase la liman. Inundații au fost și în apropierea Porții Sărutului. Câțiva copii care se întorceau de la școală s-au udat până la genunchi în timp ce traversau strada. Târgujienii revoltați au postat imaginile pe internet: „Târgu Jiu – Veneția de România. Eu zic să faceți o petiție, să nu mai plouă, că nu sunt pregătite canalizările. Așteptăm demisii pe bandă de la cei din Aparegio”, a scris un târgujian pe Facebook, acolo unde a și postat imagini care nu au nevoie de vreun comentariu.

Vizualizări: 3,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: