„Mătăsariul a stat destul în divizia C!”

Minerul Mătăsari încearcă în acest sezon accederea în cel de-al doilea eşalon al fotbalului românesc. După 25 de ani petrecuţi în liga a treia, conducerea clubului din Mătăsari a decis că susţinătorii acestei echipe merită să vadă fotbal de calitate mai bună pe terenul din Mătăsari şi au stabilit ca obiectiv pentru acest sezon ocuparea uneia din primele două poziţii din clasament. Preşedintele Ion Ruşeţ se aşteaptă la un sprijin din partea autorităţilor locale în cazul promovării, dar are şi o variantă de rezervă în cazul în care aceia care conduc acum localitatea Mătăsari vor continua să fie la fel de puţin interesaţi de fotbal. Minerul Mătăsari ar putea juca peste doi ani la Turceni, acolo unde se va construi un stadion modern.

Preşedintele clubului gorjean, Ion Ruşeţ, apreciază eforturile celor care susţin această echipă şi consideră că promovarea este accesibilă. Din acest motiv, în urmă cu două zile, a luat decizia schimbării antrenorului principal pentru a scoate echipa dintr-un blocaj care apăruse la nivelul jucătorilor, considerând că un şoc produs acum ar aduce din nou jucătorii la forma pe care au arătat-o în debutul acestui sezon. Ion Alecu a fost înlocuit pe banca tehnică cu un antrenor mai experimentat, Dorian Gugu, care are acelaşi obiectiv ca şi predecesorul său, promovarea în liga a doua.

Reporter: Care a fost obiectivul echipei din Mătăsari pentru acest sezon-

Ion Ruşeţ: Obiectivul nostru a fost ocuparea locurilor 1 sau 2, obiectiv care a fost trecut îşi în convenţiile jucătorilor. Obiectivul chiar condiţionează acordarea unor rate din contracte.

Rep.: Mai poate fi acest obiectiv îndeplinit de Minerul Mătăsari în acest sezon-

I.R.: De la plus şapte cât aveam acum cinci etape la adevăr, suntem acum pe zero, cu două etape înainte de finalul turului. Acest lucru ne îndepărtează foarte mult de obiectivul principal care era locul I. De aceea am analizat şi am considerat împreună cu membrii Comitetului Director că nu este totul pierdut şi că avem posibilitatea să ne batem acum pentru locul doi. De aceea am luat hotărârea de a schimba conducerea tehnică. După un şir de discuţii cu fostul antrenor principal Ion Alecu a reieşit că această soluţie este cea mai bună pentru echipă. Am avut mai multe discuţii cu fostul antrenor şi am convenit de fapt că aceasta este singura soluţie de a mai spera că putem îndeplini obiectivul.

Rep.: Cum s-a ajuns la alegerea lui Dorian Gugu pentru postul de antrenor principal-

I.R.: Domnul Gugu nu avea un contract ferm cu o echipă de prima ligă sau de liga doua sau a treia şi fiind doar antrenor la centrul de copii de la Pandurii Târgu Jiu, am purtat discuţii cu domnia sa şi am ajuns la un acord pentru a prelua echipa din Mătăsari. Dorian Gugu este un fost mare fotbalist al judeţului Gorj şi eu sunt sigur că poate redresa echipa.

Rep.: Din analizele efectuate care ar putea fi problema jucătorilor de la Mătăsari acum-

I.R.: Nu sunt antrenor să spun care e problema lor, sunt doar un conducător care sunt nemulţumit de rezultate. U m-am aplecat asupra problemelor tehnice pentru că nu e menirea preşedintelui să facă asta dar, în ultimă instanţă asta e menirea antrenorului. El îşi duce crucea, este cel mai bun când are rezultate şi el trebuie să plece când rezultatele îi sunt defavorabile.

Rep.: Presupunând că se va redresa acum echipa şi va promova, poate clubul din Mătăsari să ajute o echipă să supravieţuiască în liga a doua-

I.R.: Da. Mătăsariul are doar două alternative, ori să promoveze în liga a doua ori deloc. Şi atunci ar urma să joace echipa de divizia D, Minerul Mătăsari II aici, care va prelua şi baza sportivă.

Rep.: Dar de ce credeţi că  este necesară acum această promovare-

I.R.: Mătăsariul a stat destul în divizia C! Minerul joacă de 25 de ani în divizia C, ce rost mai are să continuăm aici- Echipa aceasta nu a promovat niciodată în divizia B. A fost o excepţie atunci când FRF a reorganizat campionatul şi erau patru divizii, dar cu Divizia Naţională şi apoi A, B şi C. Mătăsariul a fost în divizia B când de fapt era tot al treilea eşalon. Nu a promovat niciodată de aceea spun că nu se mai poate continua aşa. Nici sindicatele nu mai acceptă, nici conducătorii de la unitatea care, din fericire acordă cei mai mulţi bani pentru desfăşurarea acestei activităţi, Complexul Energetic Turceni. Salariaţii noşti care cotizează vor altceva şi de aceea am şi făcut modernizări la această bază sportivă.

Rep.: Administraţia locală sprijină această idee  de a promova, sunt de acord cei din Mătăsari să ajute echipa dacă va promova-

I.R.: Probabil altfel vom discuta fiind promovaţi şi cu administraţia locală care până în acest moment nu ne-a dat nici un concurs pentru a sprijini echipa. Altfel vom discuta de baza materială dacă echipa din Mătăsari va fi în divizia B. Dacă nu vom găsi înţelegere la Mătăsari am observat că sunt destul de îngăduitori edili de la Turceni pentru a duce echipa să joace acolo începând cu anul 2010 când vor avea un stadion modern. Probabil peste doi ani în Turceni va fi unul dintre cele mai moderne stadioane din Gorj. Dacă va fi aşa şi vom merge să jucăm acolo, probabil vom schimba şi denumirea echipei. Asta se va întâmpla doar dacă nu vom găsi înţelegere aici pentru că, cel puţin în ultimii doi ani, de când sunt eu la echipă, nu am găsit nici un fel de înţelegere în a sprijini concret activitatea sportivă de aici. Dacă această situaţie va continua noi vom pleca cu această echipă din Mătăsari.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: