Matei s-a transferat la Steaua, dar joacă tot la Pandurii

Pandurii au perfectat ieri un transfer atipic. Fundaşul dreapta Gabi Matei a semnat un contract pe cinci ani cu gruparea din Ghencea dar va juca şi în retur tot la Pandurii. Ţinând cont de recomandarea lui Petre Grigoraş jucătorul a acceptat să joace în continuare la Pandurii pentru a ajuta echipa să se salveze de la retrogradare dar şi pentru a mai căpăta experienţă, considerând că nu este suficient de pregătit să joace în Ghencea.

Preşedintele executiv al clubului Pandurii, Eugen Pârvulescu, a anunţat ieri faptul s-au încheiat negocierile cu clubul  Steaua pentru transferul fundaşului Gabriel Matei. Nu au fost negocieri dure şi nici de durată pentru că jucătorul a acceptat imediat să se transfere la Steaua fără a mai citi clauzele contractuale sau a le mai discuta cu conducerea steliştilor. Singura condiţie a sa a fost să poată juca în continuare la Pandurii până în vară. „Cele două cluburi au ajuns la o înţelegere şi din vară Gabriel Matei va fi jucătorul Stelei. Suma de transfer este bună pentru noi pe perioada aceasta de criză. Matei are caracter şi va încerca să arate că are valoare de Steaua jucând cât mai bine în retur la noi. Îi doresc mult succes şi la echipa noastră şi la Steaua din vară dar şi la naţionala de tineret şi de ce nu şi la naţionala mare unde cred că va ajunge cât de curând”, a spus preşedintele executiv Pârvulescu care l-a însoţit pe jucător la palatul lui Gigi Becali.

Grigoraş: Nu e simplu să joci în Ghencea

Petre Grigoraş a avut un rol decisiv în perfectarea tranzacţiei abia din vară el purtând mai multe discuţii cu Matei şi explicându-i că  ar fi bine pentru el să nu plece acum de la Pandurii: „L-ar ajuta mult să mai joace măcar o jumătate de an la Târgu Jiu. Sigur, pentru el ar fi bine să mai joace un an la o echipă mai mică pentru a putea spune că este călit pentru o echipă puternică cum este Steaua. De aceea va rămâne obligatoriu la Pandurii până în vară. Are în continuare nevoie de jocuri  pentru că nu ştiu dacă are 30 de meciuri în prima ligă. Dar este imposibil să refuzi să mergi la Steaua”. Grigoraş l-a avertizat pe jucătorul său că e greu să joace în Ghencea unde presiunea e foarte mare şi toată lumea ştie ce se întâmplă la club: „Nu e chiar aşa uşor să joci în Ghencea şi să suporţi presiune din partea patronului, din partea publicului sau din partea coechipierilor. Şi soacra mea ştie ce se întâmplă la Steaua!” Pentru Matei e bine că nu merge acum la formaţia bucureşteană şi pentru că este o concurenţă foarte nare pe postul său unde pot evolua acum Bonfim, Emeghara şi chiar şi Martinovic.  „Mă bucur pentru el pentru viitor. Aş vrea ca în lunile în care va mai juca la noi să îşi facă datoria şi să demonstreze că cei de la Steaua nu s-au înşelat când l-au transferat. E un jucător deosebit, chiar dacă e tânăr pot spune că are calităţi foarte bune care îl recomandă de aceea a şi jucat titular la doar 20 de ani în Liga I”, a mai spus antrenorul pandurilor despre fundaşul pe care se va putea baza şi în retur.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: