Maxim, vândut în Germania. Vezi preţul!

Cu viteză maximă...spre Germania! Pandurii s-au jurat că nu-l vând pe Maxim, dar au fost convinşi de oferta celor de la VfB Stuttgart. Fosta adversară a Stelei din Europa League a plătit 1,5 milioane de euro pentru mijlocaşul de 22 de ani.

La aflarea veştii, Maxim a plecat imediat din cantonamentul naţionalei din Spania cu direcţia Stuttgart. Şeful Condescu a vorbit cu Piţurcă pentru a-i da voie lui Maxim să plece din cantonament.

Max s-a dat cu nemţii

Transferul lui Maxim s-a făcut prin intermediul impresarului Lucian Marinescu. Maxim mai primise oferte de la Steaua, Standard Liege sau Freiburg, dar Stuttgartul a fost mai atractiv. După ce a trecut formalităţile vizitei medicale, Maxim a semnat cu nemţii un contract de 10 ori mai mare ca la Pandurii. Maxim va încasa în jur de 600 de mii de euro pe an. Pandurii vor primi 1,5 milioane de euro în schimbul mijlocaşului de 22 de ani. „25 la sută din bugetul clubului ne asigură acest transfer”, a spus Marin Condescu.  Deşi afirmase în mai multe rânduri că nu vinde niciun jucător de bază în această iarnă, Condescu nu a putut refuza oferta şvabilor. „Dacă plânge zi şi noapte că e şansa vieţii lui să plece afară, ce să-i fac? Poate ajunge o legumă până în vară...Şi până la urmă, 1,5 milioane de euro e o sumă importantă. Să transferi de la Pandurii în Germania e şi o reclamă pentru club”, a mai spus Condescu.

1,4 – milioane de euro e profitul pandurilor din afacerea Maxim. Jucătorul fusese adus în 2011 pentru 100 de mii de euro plătiţi impresarului la finalul contractului cu Espanyol Barcelona

Bate recordul lui Djakpa !

Maxim devine cel mai scump transfer din istoria pandurilor. Îl depăşeşte şi pe ivorianul Constance Djakpa, plecat tot în Bundesliga, la Bayer Leverkusen în 2008 pentru aproximativ 1,4 milioane de dolari. Djakpa nu s-a impus la Leverkusen, dar a rămas în Germania la Hannover sau Frankfurt. Şi nemţii de la Freiburg erau gata să dea 1,5 milioane de euro pe Maxim, dar jucătorul a preferat Stuttgartul. Şi asta în ciuda faptului că şvabii sunt abia pe locul 11 în clasament, cu 3 locuri în spatele celor de la Freiburg. La Stuttgart au mai jucat românii Ionel Ganea, Ciprian Marica şi Sergiu Radu. Nemţii au zdrobit Steaua în Europa League, reuşind o victorie cu 5-1 chiar la Bucureşti. Maxim a fost inspirat până la urmă că nu a semnat cu Steaua şi a riscat, aşteptând o ofertă din Vest. Nemţii au decis să-l aducă pe Maxim imediat după plecarea sârbului Zdravko Kuzmanovic la Inter Milano pentru aproximativ 2 milioane de euro.

100 – de milioane de euro e bugetul celor de la Stuttgart pe un an, faţă de 6 milioane cât au la dispoziţie pandurii

„Sunt bani frumoşi cei 1,5 milioane de euro. E un transfer bun şi pentru club şi pentru jucător. Sper să rămână acolo şi să joace. Va fi un jucător important şi pentru echipa naţională. Ţin să-i mulţumesc şi domnului Grigoraş pentru că a contribuit la creşterea valorică a lui Maxim.”          Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: