Mazilu (PNL): Nu particip la şedinţele de partid că nu am ce învăţa

Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, nu mai vrea să facă politică până în campania electorală. De luni bune, primarul liberal nu mai participă la şedinţele de partid. Cu toate acestea, dezminte zvonurile potrivit cărora şi-ar pregăti plecarea la PSD, împreună cu senatorul Dian Popescu. Edilul local este supărat că politicienii nu-l ajută cu fonduri pentru investiţii, fiind nevoit să apeleze la un credit pentru a putea asigura cofinanţarea unui proiect.

Rep.: Noul PNL e condus mai mult de vechii liberali sau de vechii pedelişti?

Mihai Mazilu: Nu mă interesează. Eu nu mai fac politică, fac politica cetăţeanului. Am lăsat-o la relantiu cu politica, pentru că nici unii nu sunt buni. Sincer, nu mă interesează politica, pentru că nici unii nu s-au înghesuit să ne ajute cu absolut nimic. Să vă dau un exemplu: la ultima rectificare de buget, la comune au dat de 15 ori mai mult decât oraşului Târgu Cărbuneşti, care are spitalul ce deserveşte 90.000 de oameni, 23 de localităţi. Cu ce este obligat cetăţeanul din Târgu Cărbuneşti, ca din taxele şi impozitele pe care le plăteşte, să sponsorizeze actul de sănătate la o treime din Gorj? Ca să pot pune partea mea de cofinanţare la o investiţie de 600.000 de euro, 10%, eu mă împrumut în bancă să pot onora această pomană, mi se dau 9 lei, iar eu nu sunt în stare să pun 1 leu. Nu s-a înghesuit nici unul să mă ajute.

Rep.: În ultima perioadă nu aţi mai participat la şedinţele de partid. Vreţi să plecaţi din PNL?

M.M.: Eu fac politică o singură dată la 4 ani şi atunci o lună de zile. La noi în ţară se face politică 4 ani din 4 şi uitaţi performanţa la care s-a ajuns. Nu am mai participat la şedinţe pentru că liderii nu au ce să te înveţe. Ei îl învaţă pe al bătrân să prăşească? Ei mă învaţă pe mine să mă descurc aici? Nu vedeţi că sunt prea multe de încrengături politice, iar a face treabă nu interesează pe nimeni. Sunt în continuare membru al Partidului Naţional Liberal, sunt imun la orice tentaţie de a pleca în partea cealaltă, ca să nu zic altcumva. Nu sunt vagaboandă politică, cum se poartă acum, sunt în continuare membru al Partidului Naţional Liberal. Dacă vor pleca toţi liberalii şi vor rămâne doi în Gorj, eu voi fi unul dintre ăia doi.

Rep.: Se speculează că domnul Dian Popescu vrea să treacă în tabăra pesedistă, împreună cu mai mulţi primari şi viceprimari PNL. Aţi primit vreo astfel de propunere?

M.M.: Eu n-am treabă cu ce se speculează, gura lumii o astupă doar popa, nu mă interesează ce spun unii sau alţii, eu vreau să fac treabă în Târgu Cărbuneşti. Nu poţi să faci politică şi treabă, la aceeaşi performanţă, ori una, ori alta. Este treaba lui Dian Popescu ce va face în continuare, dar între a vrea şi a putea... Şi eu vreau multe, dar trebuie să-ţi măsori dorinţa cu putinţa. Eu sunt membru al Partidul Naţional Liberal şi voi candida din partea acestui partid.             

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: