Mazilu a dat cu subsemnatul la Compania Naţională de Investiţii

Primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, s-a prezentat la sfârșitul săptămânii trecute la Compania Naţională de Investiții (CNI) în urma sesizării făcute de Ion Fugaru. Mazilu spune că au fost chemați la București toți responsabilii proiectului de alimentare cu apă la Pojogeni și că în urma declarațiilor date, CNI a rămas să formuleze un răspuns în scris.

Sesizarea făcută de Ion Fugaru, membru al PDL Gorj, nu a rămas neverificată așa că CNI i-a convocat la București pe toți responsabilii de proiect, de la primar, constructor până la dirigintele de șantier. Primarul Mazilu spune că s-au strâns în jur de 12 persoane la București ca să dea lămuriri cu privire la proiect. ”Am fost vreo 12 persoane acolo care au oferit lămuri. Cei de la CNI au verificat proiectul, au analizat conținutul să vadă dacă este conform cu realitatea. L-au studiat pe toate părțile rămânând să formuleze o concluzie și să ne-o comunice în scris”, a declarat primarul Mazilu.

Fugaru, bun de plată

În cazul în care CNI nu se lămurește din cele prezentate de responsabili, atunci ar putea trimite o echipă care să decoperteze până la linia de apă. Primarul Mazilu nu se teme ci abia așteaptă să-l pună pe Fugaru la cheltuieli. ”Dacă va fi nevoie vor trimite o echipă în teren, se va decoperta până la linia de apă și vor vedea dacă se adeverește sau nu sesizarea. Dacă se adeverește, cel responsabil va plăti, respectiv constructorul dacă nu, cel care a făcut sesizarea să scoată toți banii din buzunar”, a declarat Mihai Mazilu.

În urma experienței, primarul din Cărbunești este de părere că este prea multă democrație în țara noastră și că nu se cuvine să se dea curs oricărei reclamații ale unor persoane care nu au ce face acasă. ”Ce pot să spun decât că e prea multă democrație la noi. Nu e normal să dai curs oricărei reclamații fără nici un temei și mai ales din partea unor indivizi care nu au treabă acasă. Dar asta e, ne conformăm”, a adăugat primarul Mazilu.

SESIZARE

Fugaru spune că primarul Mazilu a semnat recepția lucrărilor deși nu există stratul de nisip și nici folie protectoare iar pe unele segmente lipsește chiar și conducta. ” Eu l-am avertizat pe primar că nu există folie protectoare și nici strat de nisip dar el a semnat recepția. A semnat, acum să dea banii înapoi, să facă lucrarea conform proiectului. Știu că în unele segmente nu au băgat conducta dar de băgat la plată au băgat-o”, spunea Fugaru.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: