Meci în memoria lui Gheorghe Daviţoiu

Sala Sporturilor din Târgu Jiu găzduieşte azi, cu începere de la ora 17:30 o întâlnire devenită deja o tradiţie. Este vorba de cea de-a patra ediţie a Memorialului „Gheorghe Daviţoiu”, practic un meci de handbal care este organizat frecvent între foste glorii ale echipei locale pentru a cinsti memoria omului de handbal Gheorghe Daviţoiu, care s-a implicat foarte mult în promovarea şi sprijinul acestui sport.

Cel care se ocupă an de an de acest memorial, invitând sportivii participanţi şi găsind sponsori pentru a se acorda premii este fostul handbalist Andrei Maioreanu. Acesta a declarat ieri, la conferinţa de presă organizată înaintea meciului din această seară că memorialul se va bucura de prezenţa membrilor echipei locale de handbal a clubului Energia Pandurii Târgu Jiu.

Preşedintele handbaliştilor gorjeni, Gore Popescu, a apreciat continuitatea acestui memorial Ghoerghe Davitoiu, precizând că nu l-a cunoscut personal pe profesorul Daviţoiu, care a fost antrenorul Energiei. Oficialul a precizat că lumea handbalistică din Gorj trebuie să-i mulţumească acestuia pentru marii sportivi pe care acesta i-a creat: „A fost un promotor al handbalului gorjean iar din mâna dânsului au ieşit mari handbalişti. Un exemplu este Sorin Toacsen, un mare portar şi acum la lotul naţional. Continuitatea trebuie să existe şi performanţe trebuie să existe continuu la Târgu Jiu. Dacă nu ar fi fost un om ca Gigi Daviţoiu, şi ca alţii care au trecut în nefiinţă, probabil că performanţele nu ar fi existat în Gorj”.

Soţia sportivului apreciază manifestarea

La conferinţa de presă a fost prezentă şi soţia fostului preşedinte Polina Daviţoiu, care a ţinut să mulţumească tuturor celor care nu l-au uitat pe soţul său: „A fost ca un părinte pentru mulţi sportivi şi nu făcea ceea ce făcea pentru că i se impunea, tot ce făcea, făcea din suflet. Ne-am obişnuit, şi eu şi iubitorii de handbal să aşteptăm în fiecare toamnă luna noiembrie care vine cu acest eveniment. La început de noiembrie sufletul lui a zburat spre cer şi ne urmăreşte şi ne veghează şi se bucură alături de noi pentru toate realizările voastre”, le-a spus soţia fostului om de handbal celor prezenţi la eveniment.

Au trecut nouă ani de la trecerea în nefiinţă a lui Gheorghe Daviţoiu şi cei care l-au cunoscut nu au uitat că, în anii de după revoluţie acesta a acordat un sprijin important echipei de handbal. Un alt fost elev al lui Gheorghe Daviţoiu, Liviu Andrieş  a rememorat şi el momentele în care fostul profesor  a luptat pentru ca Energia să devină ceea ce este acum.

Evenimentul care va avea loc astăzi, de la ora 17:00, se va bucura de un joc demonstrativ între fostele glorii ale handbalului gorjean şi echipa de juniori care anul trecut a ocupat locul patru pe ţară la categoria juniorilor II, în pauza acestuia fiind organizat un scurt meci de handbal între componentele echipei de junioare II de la LPS Târgu Jiu. La final se va efectua o tombolă ale căror premii totale se vor ridica la aproximativ 2.500 de lei.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: