Meciul care a declanşat epidemia din Italia, numit bombă biologică

Tot mai mulţi medici din Italia explică cum a declanșat meciul Atalanta – Valencia epidemia de coronavirus din Spania și Italia. Un expert  pneumolog a fost categoric, precizând că acest meci cu peste 45 000  de spectatori „a fost o bombă biologică”.

Un expert pneumolog din Bergamo susține că meciul Atalanta - Valencia, jucat pe 19 februarie în optimile Ligii Campionilor, ar fi responsabil în mare măsură pentru explozia epidemiei în Lombardia dar şi în Spania. 

Este cel de-al  doilea expert italian care dă vina pentru epidemia, care face sute de morți zilnic în Lombardia, pe un meci de fotbal. „19 februarie, 45000 de fani veniți din Bergamo şi Spania pentru Atalanta - Valencia. Cu autocarele, mașinile și trenul. A fost o bombă biologică”, a declarat sâmbătă, în Corriere della Sera, Fabiano Di Marco, șeful pneumolog al spitalului „Papa Giovanni XXIII”, printre cele mai moderne din Europa.

Corriere dello Sport i-a întărit ipoteza și a povestit cum s-a propagat infectarea. Protecția Civilă a considerat că optimea de Ligă de la Milano a fost „partida zero" și reamintește de aglomerația teribilă din vagoanele de metrou ce i-au dus pe spectatori la San Siro, laolaltă italieni, dar și 2500 de suporteri spanioli. „În seara aceea, 45.000 de oameni s-au adunat la „Meazza”. Nerazzurri și spaniolii s-au întâlnit în Piazza Duomo, ignorând riscul a ceea ce se întâmpla și apoi mergând cu metroul spre stadionul San Siro. Au consumat bere din același pahar, pasându-l de la unul la altul, au făcut selfie-uri și au strigat. Printre ei sigur au existat persoane pozitive la COVID-19", au scris cei de la Corriere dello Sport precizând că la exact 14 zile după meci bomba a explodat: „Câteva zile mai târziu, jurnalistul spaniol Kike Mateu a fost testat pozitiv la Covid-19, afirmând că este sigur că a fost infectat la  meciul de la Milano. Iar pe 4 martie, curba infecțiilor din Bergamo a început să crească după timpul de incubație a virusului. Exact la 14 zile de la jocul de pe San Siro, din Milano”.

Medicul Fabiano Di Marco, șeful pneumolog al spitalului „Papa Giovanni XXIII”, printre cele mai moderne spitale  de acest gen din Europa, a  mai precizat că, din cauza COVID-19, s-a ajuns de la 20 la 139 de paturi  speciale la terapie intensivă pentru a-i ajuta pe cei infectaţi să respire.

Vizualizări: 2,836

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: