Jurnalist sportiv infectat la Milano, cronica vindecării de coronavirus

Kike Mateu, jurnalistul spaniol care a fost infectat cu coronavirus după ce a fost în Milano, pentru meciul din „optimile” Champions League dintre Atalanta și Valencia, a povestit într-un interviu pentru bleacherreport.com prin ce a trecut. Duminică acesta a fost externat din spital fiind declarat vindecat de coronavirus.

Kike Mateu este un jurnalist celebru în Spania și la revenirea în țară, de la meciul de la Milano nu s-a simțit bine și a hotărât că este mai bine să consulte un medic. În urma controlului, medicii au depistat că jurnalistul a fost infectat cu coronavirus, motiv pentru care l-au izolat şi apoi l-au internat. „Începusem să mă simt rău, dar nu am crezut că este ceva serios. Aveam aceleași simptome ca atunci când aveam o banală răceală. Aveam nasul înfundat și nu mă simțeam prea bine. Pentru că am fost în Milano m-am gândit că este important să confirm dacă am sau nu coronavirus, decât să mă prefac perfect sănătos și să merg la muncă.

Cei care sunt infectați trebuie să fie complet izolați de restul lumii. Eu acum mă simt mult mai bine, am rămas doar cu o tuse, în rest nu mai am febră și nu mai strănut”, a povestit în timpul tratamentului jurnalistul spaniol care a trecut printr-o formă mai puţin severă a bolii. Cu toate acestea a stat 25 de zile în spital iar în ziua 25 a dat vestea vindecării sale în stilul caracteristic: „Coronavirus. Ziua 25. A doua parte a prelungirilor. minutul 116 al finalei. Doctorul intră în camera mea, mă privește și şutează. Marca Iniesta. Am dat al doilea negativ. Jocul s-a terminat. Mă duc acasă. Nebunie. Suntem campioni. Eu astăzi o sărbătoresc, mâine tu și în curând toată lumea”.

Duminică acesta a fost externat şi a scris pe twitter că se va dedica de acum ajutorului pentru semenii infectaţi. Pentru început le-a povestit  tuturor care au fost fazele prin care a trecut pe perioada infectării: „Sunt acasă deja. Exult şi sunt fericit dar ştiu că acest coşmar nu s-a terminat. Voi încerca, din experiența trăită și informațiile dobândite, să ajut pe toți cei care sunt interesaţi. Nu voi vorbi despre medicamente, dar virusul este încă în casele noastre și vreau să ajut.

Ziua 1-3: Respirație îngreunată, tuse, disconfort general.

Ziua 4-5: Se adaugă febra.

Ziua 6-10: Simptome din zilele 1-3.

Ziua 11-13: Distresul respirator dispare.

Ziua 14-15: Tuse uscată.

Ziua 15-19. Doar tuse.

Ziua 20-25. Ok!”

Vizualizări: 520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: