Misiune dificilă pentru Rapid în 2020

Dan Alexa, directorul tehnic al echipei Rapid, este conştient de faptul că are serios de lucru la gruparea giuleşteană. Rapid a luat două puncte din trei meciuri în  2020 şi ar urma să joace la Târgu Jiu, cu ACS Viitorul, dacă se va relua campionatul în formatul actual.

Pe lângă aspectele legate de pauza impusă de starea de urgenţă din ţară, DanAlexa recunoaşte că are nevoie să ”umble” şi la psihicul jucătorilor. Rezultatele slabe înregistrate în primele trei meciuri oficiale din 2020 (două egaluri la scorul de 0-0 şi o înfrângere la scorul de 0-1) au afectat lotul, iar Alexa este nevoit, acum, să le readucă optimismul, care să se transpună în joc.

”Lotul este bine pregătit. Problemele sunt de mental, pentru că rezultatele nu au fost cele mai bune în ultima perioadă, dar Rapid are lot de promovare. Motivaţia jucătorilor se va face prin discuţii foarte multe. Vorbesc cu ei în perioada asta. Încerc să ţin legătura cu toţi. Am mare încredere în ei, pentru că sunt jucători cu valoare”, a declarat Dan Alexa, într-o videoconferinţă de presă susţinută sâmbătă când a explicat că avea  un lot bun pentru meciul de la Târgu Jiu dar s-a suspendat campionatul: ”Lotul Rapidului este unul dintre cele mai bune din Liga 2. Sunt mulţi jucători tineri de mare talent, iar jucătorii cu experienţă au valoare şi sunt jucători de caracter. Ar lipsi, probabil, o poziţie-două, dar eu cred că are lot de promovare. Am fi jucat la Viitorul Târgu Jiu înainte să se pună pauză, îmi făcusem un prim lot de 13-14, iar puţin înainte de meciul direct urma să definitivez prima echipă”.

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puţin decât CS Mioveni şi Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, cele care duc la promovare, respectiv barajul pentru promovare.

Data reluării campionatului este incertă în acest moment din cauza pandemiei de coronavirus, la FRF încercându-se în această perioadă să se găsească variante optime pentru continuarea competiţiilor sportive. Una din ele este stabilirea ierarhiei finale cu sistem play-off/ play-out caz în care meciul Rapid – ACS Viitorul Târgu Jiu nu s-ar mai putea juca pentru că Rapid ar evolua în play-off.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: