Meciul cu Zethisu a scos la iveală probleme din jocul echipei

Meciul amical cu Zethysu Tadykorgan a arătat antrenorului Liviu Ciobotariu că mai sunt unele probleme de rezolvat în jocul echipei. Practic încă nu a fost stabilit un prim unsprezece dar jocurile amicale care vor urma vor duce la conturarea acestuia şi la eliminarea unor probleme sesizate de antrenor şi la acest ultim amical. Jocul de azi cu FK Rudar Pljevlje din Muntenegru va ajuta la stabilirea unei echipe de start, tehnicianul precizând că la ultimele amicale va putea fi văzut la lucru un prim unsprezece alcătuit din cei mai în formă jucători.

După meciul cu Zethysu Taldykorgan antrenorul pandurilor are totuşi şi motive de nemulţumire. Principalul ar fi faptul că se ratează în continuare foarte mult chiar dacă de această dată s-a marcat de trei ori şi doi dintre atacanţi, Kamara şi Tilincă au şi dat gol: „A fost un test reuşit şi un antrenament foarte bun în care am jucat din nou cu două echipe, fiecare câte 45 de minute. Din punct de vedere al jucătorilor sunt mulţumit de atitudinea lor, pentru că în prima repriză ne-am creat 5-6 situaţii de gol şi în a doua repriză la fel dar ritmul a fost mult mai bun. Dar trebuie să mai remediem din greşelile pe care le-am mai făcut. În special în prima repriză când, din cauza lipsei de concentrare au apărut unele greşeli. N-au fost îndeajuns de concentraţi pentru joc şi au dat posibilitatea adversarului să înscrie şi să mai aibă perioade bune de joc”. Ciobotariu apreciază că încă mai este timp pentru a elimina unele greşeli din care echipa primeşte gol nefiind deloc îngrijorat deocamdată din acest motiv: „Este un stagiu de pregătire şi de asta suntem aici, să eliminăm părţile negative din joc şi să reuşim până la reînceperea returului să fim puşi la punct cu pregătirea şi să rezolvăm toate problemele. Oricum nu mă îngrijorează faptul că am primit gol. Poate că e mai bine să primeşti gol în meciurile de amicale şi până la meciurile oficiale să poţi să remediezi toate greşelile făcute de jucători”.

Mulţumit de atac

Atacul echipei s-a întărit semnificativ în această iarnă prin venirea lui Kamara, un atacant cu poftă de gol şi foarte activ atunci când este pe teren. Concurenţa pare să-i fi stimulat şi pe ceilalţi jucători din compartimentul ofensiv, Tilincă reuşind şi el un gol iar Raskovic şi Stromajer având şi ei multe situaţii de a marca. În plus alţi doi atacanţi de la Pandurii, Arrieta şi Vlăduţi, au înscris pentru echipa a doua. Ciobotariu s-a declarat mulţumit de ofensiva echipei sale chiar dacă nu totdeauna atacanţii înscriu din situaţiile create: „Atacanţii au înscris şi sunt bucuros pentru ei. Am înscris azi trei goluri, de fapt patru sau chiar cinci pentru că şi Arrieta şi Vlăduţi au marcat la echipa a doua. Este un pas înainte pentru că ne-am creat foarte multe ocazii de gol şi dacă reuşeam să marcăm şi să’ avem un procentaj de 75%, diferenţa de scor era mult mai mare. Dar, încercăm uşor, uşor să remediem situaţia şi să marcăm mai mult pentru că este păcat să ajungi de nenumărate ori în faţa porţii şi să ratezi”.

Azi pandurii vor juca de la ora 15:00, la Lara, cu FK Rudar Pljevlje din Muntenegru, meciul fiind tot unul de căutare a unui prim unsprezece, jucătorii având de luptat pentru un post de titular.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: