Medaliat la revenirea din Afganistan

Astăzi, 27 noiembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, a avut loc o întâlnire emoționantă între jandarmi, prilejuită de întoarcerea colegului nostru, locotenentul Dragoș Popescu din misiunea de instruire din Afganistan, el făcând parte din contingentul format din 76 de jandarmi care a executat cea de-a treia misiune de instruire şi perfecţionare a forţelor de ordine din Afganistan în perioada mai-noiembrie 2012.

Jandarmul gorjean Dragoș Popescu, este absolvent al Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” București, este comandant de grupă la Detașamentul Mobil și a participat la prima sa misiune internațională, în Centrul de Pregătire Kandahar, unde a executat activități de mentorat pentru instructorii afgani.

Până în prezent, un număr de opt jandarmi gorjeni au participat și în prezent participă la misiunea de instruire a poliției afgane desfășurată de NATO în Afganistan.

Luni, 26 noiembrie a.c., ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a participat la Ceremonia de medaliere a Detaşamentului de Jandarmi care a executat misiuni de pregătire sub egida NATO, în Afganistan.

În cadrul evenimentului, 29 de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi au fost avansaţi în grad, înaintea expirării stagiului minim, cu prilejul zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României. Toţi cei 76 de jandarmi ai contingentului au primit Distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate”.

COMPARTIMENTUL INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: