Mediafax: Marcel Pavel şi FRF, amendaţi cu câte 5.000 lei pentru intonarea imnului cu alt text

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Marcel Pavel vor fi amendaţi, miercuri, cu câte 5.000 de lei, pentru intonarea imnului naţional cu alt text, înaintea meciului România - Franţa, jucat, marţi seară, pe Naţional Arena, a declarat pentru MEDIAFAX prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

Prefectul Capitalei a spus că, potrivit Legii 75/1994, care are ca anexă conţinutul imnului naţional, la evenimentele sportive de pe stadioane se intonează varianta scurtă a imnului, respectiv strofele unu, doi, patru şi 11.

Mihai Cristian Atănăsoaei a adăugat că prin HG 1157/2001, constituie contravenţie "intonarea imnului naţional cu alt text şi cu altă partitură decât cele stabilite de lege" şi se sancţionează cu amendă între 2.500 şi 5.000 de lei, Prefectura fiind una dintre instituţiile care pot aplica această măsură.

Contactat de MEDIAFAX, cântăreţul Marcel Pavel a explicat că a fost alegerea sa să cânte imnul fără versurile "Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!"  şi a discutat cu cei de la FRF în acest sens, aceştia fiind de acord cu opţiunea sa. În mintea lui Marcel Pavel, referirea la numele de Traian ar fi politizat manifestarea.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: