Medic acuzat că refuză să trateze o bătrână imobilizată

Acuzații grave la adresa unui medic de la Spitalul din Sadu făcute de aparținătorii unei bătrâne internate în cadrul unității spitalicești. Femeia în vârstă de 77 de ani este imobilizată la pat după ce a suferit un accident vascular, iar medicii de la recuperare refuză să o includă într-un program de chinetoterapie și masaj, deși inițial au fost de acord, acesta fiind și motivul pentru care se află internată. Varianta medicului incriminat este cu totul alta și spune că bătrâna nu poate face recuperare, pentru că a fost operată de o tumoare, iar tratamentul de recuperare ar putea conduce la decesul acesteia.

Pacienta în cauză, Paula Popa, este din Alexandria. În data de 10 iunie a suferit un accident vascular și a fost internată de urgență la spitalul din Alexandria. După ce a primit tratamentul corespunzător medicii de acolo au recomandat aparținătorilor să o ducă pe bătrână la o clinică de recuperare, femeia nemaiputând merge și nici vorbi. Fiica femeii, singurul copil de altfel, locuiește în Târgu Jiu și pentru a avea grijă cât mai bine de mama sa a decis să caute o clinică care să ofere aceste tratamente în Gorj. A discutat cu medicul Doina Oproiu de la Spitalul din Sadu care a fost de acord cu internarea bătrânei, lucru care s-a și întâmplat în data de 24 iunie. Bătrâna a fost adusă la Sadu cu o ambulanță privată, pentru care familia bătrânei au plătit bani grei. Aparținătorii femeii au primit garanția că, după 1 iulie, bătrâna va beneficia de tratamentul corespunzător. Acum, spun rudele bătrânei, medicul s-a sucit și le-a solicitat să o ia pe bătrână de acolo pentru că nu poate fi tratată. "În 27 iunie a sunat-o pe soție și i-a spus "Să veniți s-o luați, că n-am ce-i face". Soția i-a spus că să mai discute și a zic că nu are ce discuta. Flit cu totul. Dacă ar fi după mine n-aș lua-o, dar e mama soției, să văd ce fac, o scot în stradă? Ea nu vrea, s-a văzut atitudinea ei", a declarat Ionel Feier, ginerele bătrânei.
Acesta a explicat că soacra sa a fost operată de o tumoare la stomac în urmă cu o lună și medicii de oncologie de la spitalul de la Pasarelă din Târgu Jiu au spus că nu este niciun impediment pentru a face recuperare prin chinetoterapie și masaj.
Medicul Doina Oproiu spun că nu poate să o supună unui tratament de recuperare pentru că are acea tumoare și că i s-a ascuns inițial, la internare, acest aspect. "Medicul oncolog știe specialitatea lui, eu mi-o știu pe a mea. Aparținătoarea ne-a mințit, a zis că are un accident vascular cu hemiplegie dreaptă compensat, deci stabil. Accidentul vascular este făcut, s-ar putea chiar pe adenocarcinomul acesta. Din punct de vedere recuperator nu poate face nicio recuperare. Dânsa este și limfedem care este secundar adenocarcinomul și dacă îi mai faci și masaj îi provoc moartea", a explicat medicul Doina Oproiu.
Rudele femeii cred că medicul este supărat de fapt că nu a primit șpaga corespunzătoare. "Când a primit-o, pentru că medicul Oproiu a fost de gardă atunci, a văzut tot dosarul, și minte. Știa de tumoare. De ce n-a spus atunci? A vorbit cu medicul din Alexandria pentru că am făcut transfer de pacient. Nu am adus-o de capul meu. E păcat de bătrâna asta. Dar ce pot să-i fac acasă? Să o las să moară? Probabil a văzut că nu am sărit cu dreptul și ce a zis: Veniţi să vi-o luați. Nu se vorbește așa", a mai spus ginerele bătrânei.
Rudele bătrânei au spus că sunt în discuții cu medicii de la Spitalul din Târgu Cărbunești pentru ca bătrâna să primească ședințe de chinetoterapie.

Vizualizări: 669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: