Medic din Vâlcea, acuzat de moartea unui bebeluş din Săuleşti

Cazul despre care veţi citi mai jos nu s-a întâmplat într-un spital din Gorj, dar personajele principale sunt de pe meleagurile noastre. Nou-născutul a decedat la Craiova, după ce, pe parcursul sarcinii a fost „supravegheat” de un medic din Râmnicu Vâlcea. Mama şi bunica bebeluşului sunt gorjence şi nu mai vor ca şi alte femei să aibă încredere în medicul vâlcean care le-a nenorocit pentru totdeauna.

Cristina Mateiaş este bunica bebeluşului mort la naştere. Nenorocirea s-a produs la un spital din Craiova, după ce medicii din Vâlcea s-au declarat neputincioşi şi au sperat că micuţul mai poate fi salvat în Bănie. Bunica stă la Târgu Jiu şi a fost singura din familie dispusă să povestească în ce împrejurări i-a murit nepoţelul pe care l-a înmormântat deja la Săuleşti, în comuna sa natală. Mama nou-născutului nu a participat la înhumare pentru că ea era încă internată în spital, de abia la sfârşitul săptămânii trecute fiind externată, după ce s-a refăcut cât de cât în urma şocului suferit. „Vreau să fac public acest caz nu pentru că mă aştept ca medicul să fie sancţionat, că nu cred că la noi se va întâmpla aşa ceva vreodată, dar cred că e bine ca şi alte gravide să ştie şi, dacă pot, să îl evite. Eu am locuit ani de zile în Vâlcea şi îl ştiam pe doctorul George Brânzan ca pe un bun specialist, dar, după ce i s-a întâmplat fiicei mele am o cu totul altă părere. Luni de zile a ştiut doar să-i ia banii şi din când în când să-i taie şi câte o chitanţă, pe sume mai mici decât cele cerute, evident. Fata avea mai tot timpul dureri, nu se simţea bine, iar el îi spunea că sunt normale durerile acestea şi că nu trebuie să-şi facă vreo grijă. Nu i-a dat niciodată vreo hârtie medicală, vreo recomandare ceva, doar o taxa pentru ceea ce el numeşte consultaţii”, spune bunica.

Mama, salvată de medicii craioveni

Femeia declară că în momentul în care a sosit sorocul, medicul vâlcean nici nu a vrut să se uite la fiica sa. Doar după ce aceasta s-a simţit foarte rău a fost transferată de urgenţă la Craiova, unde însă, din păcate, a ajuns foarte târziu. „Tot timpul fata mea, Nicoleta, i-a cerut să-i facă o ecografie 3D, iar el a refuzat-o constant, spunând că nu se vede nimic în plus faţă de una normală şi că să nu-şi facă aşa ceva. Când a fost să nască, nici nu l-a interesat, nu s-a uitat la ea mai rău ca la un câine. Când am ajuns cu ea la Craiova, cei de aici s-au mirat că ea mai este în viaţă şi ne-au întrebat cine a fost medicul ei de până acum. Copilul avea gastroschisis, adică nu avea perete abdominal. Vă spun, celor de la Craiova nu le venea să creadă că un medic nu a putut să îşi dea seama din timp de o asemenea problemă. Vreau să le mulţumesc  doamnei doctor Popa şi domnului doctor Corneliu Sabetay pentru eforturile pe care le-au făcut la Craiova, mai ales după ce am fost trataţi cum am fost trataţi şi tot ce s-a întâmplat cu Brânzan. Nu-mi vine să cred nici acum că acest om este doctor şi că profesează în continuare. Poate măcar cu alte paciente să fie mai atent”, mai spune Cristina Mateiaş.

Vizualizări: 1,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: