Medic fără obiectul muncii. Nu și-a scos nici salariul!

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu a cheltuit timp de un an mai mulți bani cu salariul unui medic decât a reușit acesta să atragă din serviciile prestate. Faptul a fost consemnat în Raportul Corpului de control al Ministrului Sănătății, care a determinat după șase luni demisia managerului Gigel Capotă. Este vorba de un medic specialist la Compartimentul Arşi, adus prin detaşare din sectorul privat. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au concluzionat că atât detaşarea medicului, cât şi a unei asistente, nu sunt justificate şi nici nu se ştie pe ce posturi au venit în unitatea spitalicească.

Detaşasea medicul specialist Daniel Marius Trancă s-a făcut în luna octombrie a anului trecut de la o clinică particulară din Craiova, pentru o perioadă de 6 luni. Pe lângă faptul că detaşarea s-a făcut fără aprobarea Consiliului Judeţean şi a Consiliului de Administraţie, aceasta a fost prelungită cu încă şase luni, detașarea încheindu-se luna trecută.

La o primă evaluare, cei din Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii au considerat că detaşarea nu s-a făcut justificat. "Menţionăm faptul că serviciile medicale efectuate de medicul Trancă Daniel-Marius la Compartimentul de Arşi în perioada 10 octombrie 2018-31 martie 2019 au fost acordate unui număr de 39 de asiguraţi şi decontate de CAS Gorj cu valoarea de 64.370 lei. Drepturile salariale ale medicului sunt în cuantum de 12.852 de lei pe lună, respectiv 77.112 pentru perioada de şase luni menţionată", se arată în raport.

Şi o asistentă medicală a fost detaşată pentru şase luni din cabinetul unui medic de familie în secţia de ATI II din locaţia Tudor Vladimirescu a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu la solicitarea medicului şef de secţie, Rodica Dahnovici, pentru asigurarea în condiţii optime a activităţii în această secţie. "Din documentele puse la dispoziţia comisiei de control nu au fost identificate documente privind aprobarea acestor detaşări de către Consiliul Judeţean şi de către Consiliul de Administraţie. Întrucât ştatul de funcţii aprobat pentru anul 2018 de către Consiliul Judeţean Gorj nu este nominal, nu au putut identifica posturile pe care au fost detaşate cele două persoane. Detaşările celor două persoane nu poartă viza de control finaciar preventiv şi nu sunt temeinic justificate pentru că în cele două secţii nu sunt identificate probleme care justifică necesitatea acestor detaşări", mai este precizat în raport.

Vizualizări: 5,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: